Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

3 min lesing

SKAGEN Focus vinner Lipper Fund Awards

SKAGEN har vunnet den prestisjefylte Lipper Fund Awards for fremragende resultater. SKAGEN Focus, som primært investerer i mindre selskaper, har blitt tildelt prisen for beste globale aksjefond i kategorien små og mellomstore selskaper over en periode på fem år, både i Tyskland og i de nordiske landene:

•  LSEG Lipper Fund Awards Tyskland 2024, SKAGEN Focus, for beste globale aksjefond for små og mellomstore selskaper over fem år.

• Vinner av LSEG Lipper Fund Awards Nordics 2024, SKAGEN Focus, for beste globale aksjefond for små og mellomstore selskaper over fem år.

Fondet har vært forvaltet av Jonas Edholm og David Harris siden det ble etablert i 2015.

LSEG Lipper Fund Awards deles ut til fond og forvaltningsselskaper som har vist en konsekvent sterk risikojustert avkastning over tre, fem og ti år sammenlignet med deres konkurrenter. Basert på Lippers kvantitative metoder, har disse prisene tilbudt en uavhengig vurdering av fondenes prestasjoner i over tretti år.

- Prisene vi har mottatt i det siste viser hvordan det å ta uvanlige valg kan gi eksepsjonelle resultater over tid. Dette året har vi igjen mottatt LSEG Lipper Fund Awards for beste globale fond for små- og mellomstore selskaper over fem år, i Tyskland og de nordiske landene, og bygger videre på vår suksess fra 2023 da vi vant lignende priser i Storbritannia og Nederland for en treårsperiode. Vi mener likevel at det beste ligger foran oss, ettersom oppgangen i aksjemarkedet sprer seg til tidligere neglisjerte små- og mellomstore aksjer. Det er på tide å utnytte mulighetene som ligger i dette gapet, sier Jonas Edholm, leder for porteføljeforvaltningen i SKAGEN Focus

- De katastrofale hendelsene i det globale aksjemarkedet de siste fem årene har skapt et volatilt investeringsmiljø som har åpnet for svært lønnsomme investeringsmuligheter for de som har et bredt perspektiv, særlig for kontrære og verdibaserte investorer som oss, sier David Harris, porteføljeforvalter i SKAGEN Focus.

Tom Roseen, sjef for Lipper Global Research, LSEG Lipper:

- Lipper Fund Awards for 2024 anerkjenner den kanskje mest dramatiske perioden markedene har opplevd på flere tiår. De fondsforvalterne som nå hedres har ledet sine investorer gjennom en pandemi, en mild resesjon, en krig, høy inflasjon og betydelige inngrep fra sentralbankene.

Enten du bare har investert de siste femten årene og kun har opplevd det relativt enkle klimaet etter finanskrisen, eller du har vært investor i femti år og føler at du har sett det meste, er det ingen som kunne forutsett de omfattende grunnleggende og ikke-finansielle faktorene som har påvirket markedene i de senere årene.

Vi gratulerer vinnerne av LSEG Lipper Fund Award 2024, som SKAGEN Focus, for å levere meravkastning og konsistens til investorenes porteføljer gjennom et virvar av globale markedsforstyrrelser."

 

**Viktig informasjon:**

LSEG Lipper Fund Awards, som deles ut årlig, fremhever fond og fondsselskaper som konsekvent har levert sterk risikojustert avkastning relativt til sine konkurrenter. Prisene baseres på Lipper Leader for Consistent Return-vurderingen, som er et objektivt, kvantitativt og risikojustert mål beregnet over 36, 60 og 120 måneder. Fondet som oppnår den høyeste verdien innen Lipper Leader for Consistent Return (Effektiv Return) i hver kategori, vinner LSEG Lipper Fund Award. For mer informasjon, besøk lipperfundawards.com. Selv om LSEG Lipper gjør store anstrengelser for å sikre nøyaktigheten og påliteligheten i dataene som brukes til å beregne prisene, er nøyaktigheten ikke garantert.

Priser og utmerkelser

SKAGEN kåret til årets fondsforvalter 2023

SKAGEN har vunnet den prestisjetunge, nederlandske prisen Golden Bull (Gouden Stier) i kategorien ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Priser og utmerkelser

Sterk start på året for SKAGEN Global

SKAGEN Global starter 2024 på samme måte som fjoråret sluttet: med sterk utvikling i porteføljeselsk ...

SKAGEN Vekst kåret til beste globale aksjefond

SKAGEN Vekst har vunnet prisen Sicav de Cristal – Kristallenfondsen LA LIBRE Belgique - De ...

SKAGEN har to av Norges beste aksjefond

SKAGEN Global og SKAGEN Kon-Tiki er kåret til Norges beste aksjefond i sine kategorier av Dine ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up