Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

3 min lesing

Løft for SKAGEN m2

Det globale eiendomsfondet SKAGEN m2 fikk et etterlengtet løft på onsdag 20 september med nyheten om at norske Self Storage Group har mottatt et bud fra det amerikanske pensjonsfondet TIAA (Teachers Insurance and Annuity Association of America). Kontanttilbudet på 40 norske kroner per aksje representerer en prisøkning på 66,7% over tirsdagens sluttkurs på Oslo Børs. Budet på 3,6 milliarder norske kroner anbefales av styret, og over 70% av aksjonærene har allerede akseptert det. Oppkjøpet forventes fullført i fjerde kvartal i år, gitt at det ikke oppstår uforutsette hendelser.

Langsiktig investor

SSG er en av de største aktørene innen minilagre i Skandinavia, med over 140 anlegg for privatpersoner og bedriftskunder, og har en spesielt sterk posisjon i Norge. SKAGEN m2 er en av selskapets største eiere med omtrent 2,9% av kapitalen.

Vi investerte for første gang for over fem år siden og har vært en del av selskapets suksessrike reise, som har gitt en årlig gjennomsnittlig avkastning på over 18%. Vår investeringshypotese var fra starten basert på selskapets sterke tilstedeværelse i et voksende markedssegment, kombinert med en attraktiv prising hvor SSG ble handlet med en rabatt på børsen sammenlignet med både europeiske og amerikanske konkurrenter.

Grundig analyse lønner seg

Selskapets potensial som en attraktiv oppkjøpskandidat ble lagt merke til allerede for to år siden, da svenske self storage-selskaper som Green Storage og 24Storage ble kjøpt opp, begge av TIAA. Et år tidligere hadde en amerikansk private equity-aktør kjøpt 25% av aksjene i SSG, og flere store internasjonale investorer fulgte snart etter. Vi innså klart at sannsynligheten for en mulig avtale økte.

Det foreslåtte oppkjøpstilbudet fra TIAA er gode nyheter for andelseiere i SKAGEN m2, spesielt gitt størrelsen på vår posisjon og den attraktive budpremien som nå tilbys. Transaksjonen følger en trend med en rekke vellykkede porteføljeavtaler i en rekke oppkjøpstilbud for børsnoterte eiendomsselskaper de siste årene.

Sterke kontantstrømmer og økonomisk robusthet

Med omtrent 10% av fondets eiendeler investert i self storage, har SKAGEN m2 vært overvektet i dette segmentet sammenlignet med fondets referanseindeks. Dette har vært en bevisst beslutning basert på segmentets sterke kontantstrømmer, økonomisk robusthet og flere interessante dynamiske drivkrefter på etterspørselssiden. Våre andre self storage-selskaper inkluderer Shurgard og Big Yellow Group.

Før oppkjøpsnyheten lå fondet foran sin referanseindeks MSCI ACWI Real Estate Index så langt i år. Du kan lese mer om fondets utvikling, eierskap, og forvalternes tanker om eiendomsmarkedet i den siste månedsrapporten. Den finner du i sin helhet her.

Eiendom

Eiendomsmarkedet: Mens vi venter på lavere renter

Etter en sterk avslutning på fjoråret har børsnotert eiendom hatt en vanskeligere start på 2024. Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Eiendom

SKAGEN m2: Er det lys i enden av tunnelen for børsnotert eiendom?

Nøkkeltallene ser bedre og bedre ut, og lave priser kan bety at det er bedre tider i vente for ...

10 år med SKAGEN m2

I 10 år har eiendomsfondet SKAGEN m2 navigert et globalt eiendomsmarked i rask endring. I et ...

Utsiktene for børsnotert eiendom: sjelden vært så billig

Det økonomiske lavtrykket har dyttet globale børsnoterte eiendomsaksjer ned 20 prosent hittil i år. ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up