Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

4 min lesing

Verdien av å tenke selv

Vi lever i en tid der folk har kort oppmerksomhetsspenn, og påvirkes av sosiale medier. Da kan folk raskt danne seg en mening basert på overfladisk informasjon og feilaktige data. Forvalterne i SKAGEN er ikke redde for å gå mot strømmen, selv om det kan være ubehagelig i starten. Men på sikt viser det seg at det ofte lønner seg å tenke annerledes.

Markedets kortsynthet

Jeg blir like forundret hver gang over hvor forskjellig folk kan tolke de samme opplysningene. Ta dagens positive aksjemarked: Mange mener at alt går bra nå - inflasjonen er under kontroll, forholdet mellom USA og Kina bedrer seg, og pandemien er over. Jeg ser det annerledes. Jeg tror oppgangen i markedet hovedsakelig skyldes optimisme rundt kunstig intelligens (AI) og selskapene som er best posisjonert for å dra nytte av det.

Det er derfor det er så viktig at forvalterne i SKAGEN får lov til å tenke annerledes og utfordre det alle tror. Det er ikke alltid lett å stå alene med synspunktene sine, men det kan lønne seg på sikt.

Derfor var det ekstra gledelig da SKAGEN Focus for kort tid siden ble tildelt den prestisjetunge Lipper prisen som beste fond for små og mellomstore selskaper over en treårsperiode i både Storbritannia og Nederland. I tillegg ble SKAGEN Global og SKAGEN Kon-Tiki nylig kåret til de beste fondene de siste fem årene i sine kategorier av Dine Penger. Vi i SKAGEN har alltid hatt et langt tidsperspektiv, og det er den beste måten å forvalte pengene på, både våre egne og kundenes.

Historie og tradisjon

Forrige uke var jeg med en langvarig SKAGEN-kunde under innsettelsen av Dr. Fiona Hill som rektor ved Durham University. Hun var en av de fremstående foredragsholderne på Nyttårskonferansen i januar. Universitetet har vokst mye siden jeg gikk ut derfra i 1986, men en ting som ikke har endret seg, er forankringen i historien og tradisjonen til den berømte historikeren Bede. Fiona Hill knyttet også an til den akademiske tradisjonen i Durham, hvor gruvearbeiderne jevnlig fikk foredrag fra universitetet.

Vi i SKAGEN verdsetter også historie og tradisjon. Vi tar vare på det som har gjort oss suksessrike: Fokus på kundene, åpenhet og villighet til å ta risiko. Disse verdiene kan noen ganger settes på prøve, men vi strever alltid etter å leve etter dem.

Sommerlesing

For de som søker inspirasjon, kan jeg tilby noen anbefalinger av utmerkede bøker for å fylle de korte øyeblikkene i sommerferien når familien tillater litt alenetid:

  • Chip Wars av Chris Miller - dette er en episk redegjørelse for den pågående kampen for å sikre trolig verdens mest kritiske teknologiske ressurs; kort sagt, en sakprosathriller. SKAGEN har dype forbindelser til denne sektoren med våre investeringer over mange år i selskaper som Samsung. Å forstå kampene rundt teknologien er noen ganger like viktig som å forstå det åpenbare potensialet i den.
  • The Three Body Problem av Liu Cixin - jeg leser vanligvis ikke science fiction, men denne trilogien er utmerket og gir innsikt i et bredt spekter av problemer, inkludert det moderne Kina. Med det kinesiske aksjemarkedet ned over tjue prosent fra toppen i januar 2023, tigger investorer om en form for stimulans for å reversere det nåværende bjørnemarkedet. Å forsøke å forstå Kina er et livsverk, men denne tidvis dystre, men til syvende og sist optimistiske fortellingen kan kaste litt lys. Og hvis du ikke orker å lese tre bøker, er filmen under produksjon for Netflix-abonnenter.
  • Trust av Hernan Diaz - denne nye forfatteren har brast inn på litteraturscenen med en rekke priser for sin andre roman som er satt til den finansielle uroen i 1920-tallets Amerika; den gir en salig lærepenge om selvbedrag.

Til slutt vil jeg bare ønske dere alle en god og avslappende sommer med familie og venner.

God sommer!

Børs

Løft for SKAGEN m2

Norske Self Storage Group er en av de største postene i eiendomsfondet SKAGEN m2. Nå er det kommet ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Børs

Alexandra Morris: Vil aksjene fortsette å stige?

Hvilke aksjer blir vinnerne og taperne når året 2023 etter hvert er slutt? Investeringsdirektør ...

CIO-oppdatering: Smalt grunnlag i høyere terreng

Markedets sterke første halvårsprestasjon medfører uunngåelig høyere risiko, spesielt gitt dens ...

Andre kvartal: Aksjemarkedene steg tross pessimisme

Kunstig intelligens og store teknologiselskaper bidro til at markedene steg i andre kvartal, tross ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det er knyttet risiko til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før tegning oppfordres det til å lese fondenes nøkkelinformasjon og prospekt. Oversikt over kostnader finnes på www.skagenfondene.no/kostnader.

keyboard_arrow_up