Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

1 min lesing

Slik håndterer SKAGEN Kon-Tiki Ukraina-krisen

- Dette er først og fremst en tragedie for befolkningen i Ukraina. På mange måter står vi nå overfor et veiskille, sier Fredrik Bjelland.

I likhet med mange andre forvaltere har SKAGEN besluttet å ekskludere alle russiske verdipapirer fra porteføljene. Samtidig er all handel i russiske aksjer stanset nær umiddelbart etter invasjonen, og det er ikke mulig å få solgt aksjene per nå.

- Vi venter på at markedene gjenåpner og at det blir mulig å finne en kjøper til disse aksjene. Vi har et stort ansvar som ansvarlige forvaltere å vite hvem kjøperne er, sier Fredrik.

Det har vært krevende å investere i vekstmarkedene i det siste, men forvalterne leter nå etter selskaper hvor aksjekursene har fått hardere medfart enn det de grunnleggende forholdene tilsier.

 

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det er knyttet risiko til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før tegning oppfordres det til å lese fondenes nøkkelinformasjon og prospekt. Oversikt over kostnader finnes på www.skagenfondene.no/kostnader.

keyboard_arrow_up