Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Nyheter chevron_right
2 min lesing

Børsuroen: - Som å gå inn i en godtebutikk

12. oktober 2018

I et intervju med Dagens Næringsliv fredag 12. oktober forteller Knut Gezelius i aksjefondet SKAGEN Global hvordan han ser på børsfallet de siste dagene.

- Dette markedet er som å gå inn i en godtebutikk. Vi har ingen problemer med å anvende cash til å kjøpe mer aksjer. Det ser ganske attraktivt ut om en har en lengre horisont, sier han til Dagens Næringsliv.

Gezelius ser få tegn til at dette er starten på en langvarig nedtur. Til avisa sier han at han mener maskinhandelens algoritmer er årsaken til fallet.

Robust portefølje

Få selskaper har varslet dårligere resultater, de er fortsatt forsiktig optimistiske. Han er likevel klar over at den mangeårige oppturen en gang vil ta slutt.

- Det kommer en nedtur en gang, men vi vet ikke når. Vi prøver derimot gjennom vår portefølje å gardere oss mot den når den eventuelt kommer. Det har vi gjort blant annet gjennom å kjøpe aksjer som har lav gjeldsandel. De er mer motstandsdyktige mot en nedtur, samtidig som de ikke rammer så hardt når rentene går opp, sier Knut Gezelius til avisa.

Investeringsdirektør Alexandra Morris deler Gezelius’ syn på utviklingen.

- For en langsiktig verdiforvalter som SKAGEN ser vi muligheter i slike svingninger vi nå opplever. Det er nettopp i slike perioder vi kan finne kvalitetsselskaper til mer fornuftige priser. Det kommer andelseierne våre til gode på sikt, sier Morris.

Les også

Les nettversjonen av Dagens Næringslivs artikkel

-Et godt kvartal for SKAGEN Global

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Informasjon om kostnader og ytterligere opplysninger finnes i fondenes nøkkelinformasjon og prospekt på www.skagenfondene.no/kostnader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å registrere samtykker du til at SKAGEN registrerer e-postadressen din for dette formålet. Du kan når som helst avslutte abonnementet ved å bruke lenken i e-postene du mottar. Se mer info rundt SKAGENs personvernregler.

keyboard_arrow_up