Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

Børsuroen: - Som å gå inn i en godtebutikk

12. oktober 2018

I et intervju med Dagens Næringsliv fredag 12. oktober forteller Knut Gezelius i aksjefondet SKAGEN Global hvordan han ser på børsfallet de siste dagene.

- Dette markedet er som å gå inn i en godtebutikk. Vi har ingen problemer med å anvende cash til å kjøpe mer aksjer. Det ser ganske attraktivt ut om en har en lengre horisont, sier han til Dagens Næringsliv.

Gezelius ser få tegn til at dette er starten på en langvarig nedtur. Til avisa sier han at han mener maskinhandelens algoritmer er årsaken til fallet.

Robust portefølje

Få selskaper har varslet dårligere resultater, de er fortsatt forsiktig optimistiske. Han er likevel klar over at den mangeårige oppturen en gang vil ta slutt.

- Det kommer en nedtur en gang, men vi vet ikke når. Vi prøver derimot gjennom vår portefølje å gardere oss mot den når den eventuelt kommer. Det har vi gjort blant annet gjennom å kjøpe aksjer som har lav gjeldsandel. De er mer motstandsdyktige mot en nedtur, samtidig som de ikke rammer så hardt når rentene går opp, sier Knut Gezelius til avisa.

Investeringsdirektør Alexandra Morris deler Gezelius’ syn på utviklingen.

- For en langsiktig verdiforvalter som SKAGEN ser vi muligheter i slike svingninger vi nå opplever. Det er nettopp i slike perioder vi kan finne kvalitetsselskaper til mer fornuftige priser. Det kommer andelseierne våre til gode på sikt, sier Morris.

Les også

Les nettversjonen av Dagens Næringslivs artikkel

-Et godt kvartal for SKAGEN Global

Aksjemarkedet

Hva gjør du når aksjemarkedene faller?

Hva er det som gjør at noen får superavkastning på sparingen sin, og andre får langt mindre? Hva ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Aksjemarkedet

Globale megatrender setter eiendom i sentrum

Eiendom blir en stadig viktigere del av den globale økonomien. 

Hvordan bør du spare nå?

- Det er i perioder som dette du kan legge grunnlaget for god langsiktig avkastning, sier Pål ...

Fem grunner til at du kan ta børsuro med ro

Det er særlig én ting som gjør at du som fondssparer kan ta børsuro og inflasjonsfrykt med ro. Spar ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up