Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

3 min lesing

God start for Anbefalt av SKAGEN

SKAGENs fondseksperter har håndplukket et 20-talls aksjefond og gitt dem kvalitetsstempelet Anbefalt av SKAGEN. Dette er fond som har en solid historikk og som fondsekspertene forventer vil gi god langsiktig avkastning.

- Selv om fondene har en kort historikk på SKAGENs plattform har flere av de anbefalte fondene levert svært gode avkastningsresultater i fjor. Og det ser ut til at de fortsetter den gode trenden, sier porteføljeforvalter og fondsekspert Stein Svalestad.

Amerikanske aksjer

Best avkastning av Anbefalt-fondene i fjor var det USA-fondet med det utypiske navnet Polen Capital Focus US som sto for. Mens flere amerikanske fond leverte negativ avkastning, leverte Polen Capital Focus US 12,5 prosent avkastning (målt i norske kroner) i 2018, mot referanseindeksens 2,0 prosent. Fondet investerer for det meste i store amerikanske vekstselskaper.

Hittil i år ligger Polen Capital Focus også godt an med over 11,6 prosent avkastning per 18. februar.

- Det kan være fristende å investere penger i et fond som har levert gode resultatert tidligere. Husk at aksjefond svinger, så jeg oppfordrer alle til å ta kontakt med SKAGENs flinke rådgivere for å få gode råd om hvilke fond som passer akkurat deg, oppfordrer Stein.

Velger kjente fond

- Vi ser at mange velger anbefalte fond som de har hørt om før. De mest solgte fondene blant de som er Anbefalt av SKAGEN var Fondsfinans Norge og Pareto Investment Fund, begge fond har norske mandater, sier Stein.

I Anbefalt av SKAGEN kan du velge fond fra en rekke kategorier, fra norske, nordiske og globale, til mer ukjente kategorier som Japan og vekstmarkeder. Fondsekspertene jobber kontinuerlig med å finne nye fond som kan inngå i kvalitetskonseptet.

- Akkurat nå jobber vi med å legge til et fond i kategorien frontier markets. Dette er et fond som er helt nytt for det norske markedet og som har levert meget sterke resultater historisk, og som vi har sterk tro på fremover. Samtidig jobber vi for å utvide antall kategorier vi har innen Anbefalt av SKAGEN. I første omgang kommer nok denne utvidelsen til å innebære at vi vil utvide med fond som har mer spesialiserte mandater, som eksempelvis sektorfond, sier Stein Svalestad.

Alle typer fond

SKAGEN tilbyr de fleste typer aksjefond, alt fra våre egne aktivt forvaltede fond til indeks- og faktorfond.

Med lanseringen av over 600 eksterne aksjefond på SKAGENs plattform i fjor høst kan det være vanskelig å få oversikten over alle fondene vi tilbyr. Derfor kan du filtrere søket slik at det blir enklere å finne fram. Du kan filtrere på Anbefalte fond, globale, norske, vekstmarkeder osv. 

Trenger du mer informasjon om hvilke anbefalte fond som passer deg? Ta kontakt på telefon 51 80 89 00, chat, eller e-post kundeservice@skagenfondene.no så hjelper vi deg.

Les også

Dette er Anbefalt av SKAGEN

Fordeler med aksjesparekonto

Aksjefond

SKAGEN Global på topp

Det tyske finansmagasinet Das Investment har kåret SKAGEN Global til det beste aksjefondet i sin ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Aksjefond

SKAGEN Global: Flere veier til suksess

I et stadig mer konsolidert marked, er kunsten å satse på de rette selskapene avgjørende for ...

SKAGEN Vekst kåret til beste globale aksjefond

SKAGEN Vekst har vunnet prisen Sicav de Cristal – Kristallenfondsen LA LIBRE Belgique - De ...

SKAGEN Kon-Tiki: Sunn fornuft og solid avkastning

Det er vind i seilene for vekstmarkedsfondet SKAGEN Kon-Tiki. Takket være god selskapsplukking og ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up