Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

3 min lesing

Sparetips i urolige tider

Har du spart noen år i fond har du opplevd lignende perioder tidligere. Det er nemlig ikke uvanlig, og tilsvarende har skjedd flere ganger de siste årene. På tross av dette kan det være vanskelig å se at andelene faller i verdi. Men hvis du har spart i noen år vet du også dette: det kommer til å snu!

Nettopp denne lærdommen kan hjelpe deg gjennom urolige tider – det kommer til å snu en gang. Hvor lang tid det tar, eller hvor langt ned markedene skal, vet ingen sikkert før etterpå.

Utnytte markedsfall

Det er i dårlige tider at du legger grunnlaget for de gode. Det betyr at det du gjør når kursene er lave får betydning for hvor mye sparepengene dine vokser når kursene stiger igjen.

Slike korreksjoner som vi opplever nå skaper ypperlige muligheter for å komme inn i aksjemarkedet til fornuftige kurser, som igjen høyner det fremtidige avkastningspotensialet.

Ei hand å holde i

Det oppleves ofte vanskelig å se gjennom større fall i aksjemarkedet. Bekymringen om fremtidig utvikling i sparepengene kommer da gjerne snikende.

En god regel er å forsøke å huske hva du tenkte da du gjennomførte investeringene du sitter med i dag. Årsaken er at en da normalt tok en beslutning uten for mye tilknyttede følelser, og en hadde gjerne også definert en investeringshorisont. Kanskje tenkte du også at det ikke betydde noe for deg om aksjemarkedet falt en periode, nettopp fordi du ikke trenger pengene før om en god stund?

Ved større fall i markedene kommer det ofte mye følelser inn i bildet. Da er det lett å ta beslutninger som ikke nødvendigvis er de beste på lang sikt. Om du ikke trenger pengene nå, kan tankene du hadde da du tok investeringsbeslutningen være en trygghet – ei hand å holde i.

Når skal du kjøpe aksjefond?

  • Når du har sparepenger du ikke skal bruke på lenge (minimum fem år i aksjefond)
  • Vi anbefaler jevnlig fast sparing fremfor forsøk på timing.
  • Når aksjemarkedene faller kraftig. Utnytt psykosene som oppstår ved hendelser som finanskriser og lignende. Aksjene er på «salg».

Når skal du selge aksjefond?

  • Når du har nådd målet med sparingen din
  • Ikke selg alt på en gang, prøv å spre uttakene, for eksempel med en uttaksavtale
  • Dersom din tidshorisont for sparingen endrer seg

Spre investeringene – reduser risiko

Sliter du med nattesøvnen når kursene faller, kan det hende at du bør justere litt på sparingen din. Kanskje kan du spre sparingen din på flere fond, ikke bare aksjefond? Et par rentefond i porteføljen din vil redusere svingningene både opp og ned. Syns du det høres vanskelig ut? Ta kontakt med en av våre flinke rådgivere på telefon 51 80 39 00, chat eller epost, så hjelper vi deg.

 

Spare i fond

3 grunner til at spareavtale er bedre enn Lotto

Flaks er fint, men vil du bli rik er det spareavtaler som gjelder. Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Spare i fond

- Soleklart billigst på aktive fond

SKAGEN Fondene kommer ut blant de klart billigste i en undersøkelse Dagens Næringsliv har gjort ...

Suksess etter tøff start

Helge Jostein Skrikrud gikk på en skikkelig smell under dot.com-krisen, og mistet halvparten av ...

En app for alt - fondssparing rett i lomma

- Dette har gått over all forventning, sier digital produktleder Martin Gjesdal. Antall nye brukere ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up