Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

Kvinner sparer smartere

I lang tid har det vært en opplest sannhet at menn er flinkere til å spare enn kvinner. Fakta er at flere menn enn kvinner sparer langsiktig, men tallene sier lite om hvor flinke de er.

En undersøkelse Norstat har utført for SKAGEN viser at mens 23 prosent av de spurte mennene vil flytte sparingen sin etter kortsiktige gevinster, vil bare 15 prosent av kvinnene flytte sparepengene.

I SKAGENs historie er forsøk på å time markedet, altså selge seg ned eller ut når markedet faller og forsøke å kjøpe seg inn igjen når det stiger, den viktigste årsaken til at kundene våre ikke oppnår så god avkastning som fondene.

Dyrt å time markedet

Vår erfaring er at langt flere menn enn kvinner forsøker å time markedet, og støtter således tallene fra undersøkelsen.

- Forsøk på å time markedet, altså selge seg ned eller ut når markedet faller - og forsøke å kjøpe seg inn igjen når det stiger - er den viktigste årsaken til at mange ikke oppnår så god avkastning som de kunne gjort, sier porteføljerådgiver Stein Svalestad.

Problemet med å time markedet er at du går glipp av de beste dagene med kursoppgang. Selv med et par dager ute av markedet vil avkastningen reduseres betraktelig. Undersøkelser fra USA viser at de som flytter sparepengene sine etter kortsiktige gevinster, får rundt halvparten av avkastningen som markedet gjør.

Unngå å time markedet med en spareavtale ved å kjøpe når prisene er lave og høye.

I fagområdet behaviour finance kalles fenomenet overconfidence, altså de som har stor tro på egen evne til å finne bedre avkastning enn profesjonelle forvaltere.

Kvinner er mindre tilbøyelige til å jakte ekstra avkastning på siste krone, mens menn er mer overconfident.

Internasjonale undersøkelser understøtter poenget og viser at kvinner oppnår bedre avkastning på sparingen sin enn menn:

Spare i fond

3 grunner til at spareavtale er bedre enn Lotto

Flaks er fint, men vil du bli rik er det spareavtaler som gjelder. Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Spare i fond

Gode nyheter for SKAGEN-appen: Nå får også aksjeselskap tilgang

Ventetiden er over for de som har savnet tilgang til aksjeselskap og barnas sparing i appen vår. Nå ...

Aksjefondsparing har vokst til en liten formue på 16 år

Journalist Dag-Henrik Fosse i Stavanger Aftenblad gjorde et lite eksperiment. For 16 år siden ...

Valutasikring av aksjefond: En unødvendig kostnad?

Flere lurer på om ikke det er smart å investere i valutasikrede aksjefond, nå som kronekursen er så ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up