Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

3 min lesing

De fleste vurderer rentefond

Spørsmålet som ble stilt til seerne under webinaret var «Du har noen penger til overs på sparekonto i bank. Hvor vil du plassere dem?» 69 prosent svarte at de vil sette pengene i rentefond, mens 27 prosent vil la dem stå i banken fortsatt.

Porteføljeforvalterne Per Inge Heggem og Ola Bjerkestrand Mo var tydelige under webinaret om at det er gode muligheter i rentefond også fremover, og at de ikke ser at toppen er nær ennå.

Derfor er rentefond et godt alternativ

1. Avkastning: Rentefond kan gi høyere avkastning enn tradisjonell banksparing

2. Risikospredning: Ved å investere i flere typer verdipapirer, sprer du risikoen.

3. Profesjonell forvaltning: Pengene dine forvaltes av profesjonelle som vet hvordan de skal investere for best mulig avkastning.

4. Likviditet: Skulle du få bruk for pengene, er det enkelt å få utbetalingen til kontoen din.

Hva er rentefond?

Rentefond er en samling investeringer i verdipapirer som obligasjoner og pengemarkedsinstrumenter. Tenk på det som en kurv fylt med ulike investeringer, forvaltet av eksperter som tar hånd om pengene dine.

Rentefond er en samlebetegnelse på flere typer fond, med ulik risikoprofil og avkastningsmuligheter. Her er noen eksempler:

-Likviditetsfond: investerer i lånepapirer med kort løpetid fra solide selskaper, stat og kommuner. SKAGEN Høyrente er et slikt fond og har hatt 5,56 prosent avkastning siste 12 måneder (per 31. oktober)

- Obligasjonsfond: er en sekkepost av fond som investerer i mer langsiktige lånepapirer, fra både stat, kommuner og selskaper. De kan ha noe høyere risiko enn likviditetsfond, men fortsatt under aksjefond. Her er SKAGEN Avkastning et eksempel som har gitt 7,27 prosent avkastning siste 12 måneder (per 31. oktober)

- High Yield Fond: er en type fond som investerer i lånepapirer fra ulike selskaper. Passer for de som søker høyere avkastning og kan tåle mer risiko. Her kan Storebrand Nordic High Yield være et eksempel som hadde 11,53 prosents avkastning siste 12 måneder (per 31. oktober)

Hvilke fond skal du velge?

Å velge rentefond fremfor mer tradisjonelle spareformer kan være en smart måte å øke verdiene dine på. Men for at du skal finne den løsningen som passer dine behov og din risikoprofil, anbefaler vi at du tar kontakt med oss – så hjelper vi deg.

 

Se opptaket av webinaret "Derfor er rentefond et godt alternativ nå"

ola_peringe.png

Renter

Rentefond for alle

Hvordan virker rentefond, og hvorfor er det en god idé for deg å spare i rentefond? Pål Bergskaug ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Renter

Gode råd i dårlige tider

Spare eller bruke? Slik sikrer du økonomien i urolige tider. Programleder og forbrukerøkonom ...

Hvor kan du få bedre rente nå?

Den historisk høye inflasjonen åpner muligheter for bedre avkastning i rentefond. Når Norges Bank ...

Husk rentene

Renteinvesteringer er kanskje litt kjedelige, men viser seg gang på gang gode å ha når det blåser ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up