Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

3 min lesing

Hvor kan du få bedre rente nå?

- De økte styringsrentene har stor betydning for avkastningen i et pengemarkedsfond, sier forvalter i SKAGEN Høyrente Sigve Stabrun.

I webinaret vi arrangerte 24. august forklarer Sigve at på sikt vil økte styringsrenter slå positivt ut for avkastningen i pengemarkedsfond, og han mener at det er i ferd med å skje i SKAGEN Høyrente nå.

I motsetning til varslingstid på 6 uker ved endring av innskuddsrentene, vil pengemarkedsfondene gi umiddelbar effekt ved økninger i renten.

- Med flere renteøkninger i vente fra Norges Bank og økende kredittpåslag, er forventet avkastning neste 12 måneder tett på 4 prosent i et pengemarkedsfond som SKAGEN Høyrente, sier Sigve.  

Husk at effektiv rente vil kunne endres fra dag til dag, og er derfor ingen garanti for avkastningen i perioden den er beregnet for.

Pengemarkedsfond følger rentenivået

I et pengemarkedsfond som SKAGEN Høyrente, med kort rentebinding vil økningen i styringsrenten slå ut i bedre avkastning etter kort tid. Økningen i SKAGEN Høyrente kommer når den såkalte Nibor-renten går opp. Nibor er kort fortalt pengemarkedsrenten, som består av styringsrenten pluss et risikopåslag man får når man låner ut penger. Dette risikopåslaget har også økt den siste tiden.

- Anbefalt valg av spareform avhenger av hver enkelt sin målsetning med sparingen, tidshorisont og risikotoleranse I en lang periode var det slik at nesten det eneste stedet du kunne få nettoavkastning på pengene dine var i aksjemarkedet. Med økte styringsrenter er det i endring, og rentefond kan gi bedre avkastning enn de gjorde tidligere, sier Pål.

Slik får du bedre rente

SKAGEN Høyrente er et pengemarkedsfond som passer godt for deg som ikke ønsker svingningene et aksjefond kan ha. Hensikten med fondet er at det skal gi deg litt bedre avkastning enn innskuddsrentene, til forholdsvis lav risiko.. Fondet ligger med 2 på risikoskalaen, hvor 7 er høyest.

SKAGEN Høyrente har levert god avkastning over tid og er nest beste fond i sin fondskategori målt ved avkastning til sine andelseiere siste 2-4 år, ved utgangen av andre kvartal. Les siste statusrapport for SKAGEN Høyrente.

Dette er SKAGEN Høyrente

SKAGEN Høyrente er et av våre eldste fond som har en lang og solid historikk, helt fra 1998. Fondet har 3,5 milliarder kroner under forvaltning og har en aktivt forvaltet portefølje av norske obligasjoner og bankinnskudd med lav risiko. Fondet har et forvaltningshonorar på 0,25 prosent, og alle avkastningstall er oppgitt etter at honoraret er trukket fra.

Fondet passer for deg som ønsker lav risiko enten på kort eller lengre sikt. Det koster ingenting å kjøpe eller selge andeler i fondet og du kan ha så mange uttak i løpet av et år du ønsker.

SKAGEN investerer ikke i high yield selskaper. Hoveddelen av investeringene i SKAGEN Høyrente er i norsk bank. Norske banker er solide og er strengt regulert. Det gjør at SKAGEN Høyrente har lavest risiko blant fondene våre.

 

Husk

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det er knyttet risiko til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før tegning oppfordres det til å lese fondenes nøkkelinformasjon og prospekt. Oversikt over kostnader finnes på www.skagenfondene.no/kostnader.

Kan vi hjelpe deg?

Lurer du på hvordan du skal plassere pengene dine? Våre rådgivere hjelper deg å finne løsningen som passer deg best – det koster ingenting ekstra.

Snakk med en rådgiver arrow_right_alt
Renter

Rentefond for alle

Hvordan virker rentefond, og hvorfor er det en god idé for deg å spare i rentefond? Pål Bergskaug ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Renter

De fleste vurderer rentefond

I rentewebinaret vårt «Derfor er rentefond et godt alternativ nå» svarte hele 69 prosent at de ...

Gode råd i dårlige tider

Spare eller bruke? Slik sikrer du økonomien i urolige tider. Programleder og forbrukerøkonom ...

Husk rentene

Renteinvesteringer er kanskje litt kjedelige, men viser seg gang på gang gode å ha når det blåser ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up