Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Nyheter chevron_right
2 min lesing

Slik får du bedre pensjon

12. februar 2016

Verdipapiret heter pensjonskapitalbevis, og viser hvor mye din tidligere arbeidsgiver har betalt inn på din pensjon, hvis du har jobbet i en bedrift med innskuddsordning. Hvert år mottar du en årsoppgave som viser hvor mye pensjonskapitalbeviset ditt er verdt.

Dessverre lar altfor mange papiret bli liggende i skuffen, uten å gjøre noe for å øke verdien på pensjonen. Når det er lenge til du skal gå av med pensjon, er det viktig at pengene du skal leve av når du slutter å jobbe får en så god behandling som mulig. Jo lenger det er til du går over i pensjonistenes rekker, desto viktigere blir avkastningen på pensjonssparingen din.

Flytt til en annen forvalter

Mange lar pensjonspengene bli stående i ordningen fra tidligere arbeidsgiver. Du kan enkelt forbedre avkastningsmulighetene ved å flytte pensjonskapitalbeviset ditt. Er det lenge til du skal gå av med pensjon anbefaler vi at du plasserer pengene dine i flere aksjefond.

Les også:

Har du sluttet i en jobb som var omfattet av en innskuddspensjonsordning (det vanligste i privat sektor) har du mest sannsynlig fått et pensjonskapitalbevis, eller flere. Pengene er låst inntil du går av med pensjon. Men du kan selv velge å flytte pengene til en annen forvalter.

Slik finner du pensjonskapitalbeviset ditt

1) Logg inn på Norsk Pensjon (BankID eller Min ID er blant valgene)
2) Klikk på knappen for å samtykke
3) Din pensjonsoversikt vises.

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Informasjon om kostnader og ytterligere opplysninger finnes i fondenes nøkkelinformasjon og prospekt på www.skagenfondene.no/kostnader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å registrere samtykker du til at SKAGEN registrerer e-postadressen din for dette formålet. Du kan når som helst avslutte abonnementet ved å bruke lenken i e-postene du mottar. Se mer info rundt SKAGENs personvernregler.

keyboard_arrow_up