Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

Slik får du bedre pensjon

12. februar 2016

Verdipapiret heter pensjonskapitalbevis, og viser hvor mye din tidligere arbeidsgiver har betalt inn på din pensjon, hvis du har jobbet i en bedrift med innskuddsordning. Hvert år mottar du en årsoppgave som viser hvor mye pensjonskapitalbeviset ditt er verdt.

Dessverre lar altfor mange papiret bli liggende i skuffen, uten å gjøre noe for å øke verdien på pensjonen. Når det er lenge til du skal gå av med pensjon, er det viktig at pengene du skal leve av når du slutter å jobbe får en så god behandling som mulig. Jo lenger det er til du går over i pensjonistenes rekker, desto viktigere blir avkastningen på pensjonssparingen din.

Flytt til en annen forvalter

Mange lar pensjonspengene bli stående i ordningen fra tidligere arbeidsgiver. Du kan enkelt forbedre avkastningsmulighetene ved å flytte pensjonskapitalbeviset ditt. Er det lenge til du skal gå av med pensjon anbefaler vi at du plasserer pengene dine i flere aksjefond.

Les også:

Har du sluttet i en jobb som var omfattet av en innskuddspensjonsordning (det vanligste i privat sektor) har du mest sannsynlig fått et pensjonskapitalbevis, eller flere. Pengene er låst inntil du går av med pensjon. Men du kan selv velge å flytte pengene til en annen forvalter.

Slik finner du pensjonskapitalbeviset ditt

1) Logg inn på Norsk Pensjon (BankID eller Min ID er blant valgene)
2) Klikk på knappen for å samtykke
3) Din pensjonsoversikt vises.

Pensjon

Egen pensjonskonto: - Nå har du muligheten

- Med egen pensjonskonto kan du bestemme hvor god pensjonen din skal bli, sier Pål Bergskaug. Her ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Pensjon

Egen pensjonskonto

Er du en av dem som sovner stående når du hører ordet pensjon? Pål Bergskaug og pensjonsekspert ...

Hvorfor bør du spare i IPS?

Individuell pensjonssparing er en enkel måte å spare til pensjon på – i tillegg får du skattefordel ...

IPS kan spare deg for mange bekymringer

Har du ikke begynt å spare i individuell pensjonssparing (IPS) ennå, bør du vurdere å gjøre det. ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up