Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

3 min lesing

IPS kan spare deg for mange bekymringer

7. desember 2018

De færreste av oss syns pensjon er veldig gøy. Samtidig begynner det å synke inn at det er viktig å spare på egenhånd til den dagen du blir pensjonist. Altså er det ingen vei utenom å tenke gjennom hvordan du best kan spare til pensjonisttilværelsen.

IPS

I 2017 kom en ny spareordning kalt individuell pensjonssparing, eller IPS.  Denne spareformen har noen tydelige fordeler og noen ulemper.

Fordeler:

  • Du kan spare inntil 40 000 kroner i året
  • Få inntil 8800 kroner i utsatt skatt
  • Pengene du har på IPS-kontoen er unntatt formuesskatt
  • Det er ingen skatt på avkastningen i spareperioden

Ulemper

  • Utbetalingene beskattes som alminnelig inntekt
  • Pengene låses frem til du er 62 år
  • Utbetaling som starter før du er 70 år må minst utbetales til du er 80 år. Dersom du starter utbetaling etter 70 år, må den utbetales i minimum 10 år

For noen kan det kanskje være en fordel at pengene låses til pensjonsalderen, slik at du ikke blir fristet til å bruke pengene på noe annet. IPS passer derfor for deg som har penger å avse, som kanskje har noen kroner i banken, og orden i økonomien.

Husk – vil du spare i IPS og få glede av skattefordelen for 2019, må du skynde deg. Logg deg inn på Handelsportalen og kjøp IPS før 20. desember 

Slik starter du IPS

Det er enkelt å starte pensjonssparing med skattefordel.

  1. Logg deg inn i Handelsportalen
  2. Finn din spareprofil med pensjonskalkulatoren
  3. Velg engangskjøp eller start en spareavtale.

Har du behov for fleksibilitet i sparingen din, altså at du må kunne ta ut penger på kort varsel for å betale uforutsette utgifter, vil vi heller anbefale at du sparer på en aksjesparekonto.

Aksjesparekonto

Med en aksjesparekonto får du full fleksibilitet i sparingen din. Du kan når som helst ta ut penger, du kan bytte fond, eller bytte forvalter. Så lenge du lar gevinsten stå på en aksjesparekonto utsetter du skatten.

Med en aksjesparekonto i SKAGEN får du i tillegg et av markedets beste fondstilbud, og tilgang på våre fondseksperters fond som vi kaller Anbefalt av SKAGEN. Dette er et 20-talls spesielt utvalgte aksjefond som kun er tilgjengelig på SKAGENs aksjesparekonto.

Det viktigste er at du sparer

Uansett om du velger å spare i IPS eller heller velger fri sparing på en aksjesparekonto er det viktigste at du kommer i gang. Jo lenger du sparer til pensjonsalderen, desto større er sannsynligheten for at du slipper økonomiske bekymringer når du kommer dit.

Kan du spare, bør du spare. Husk at litt er bedre enn ingenting!

Les også

Dette er individuell pensjonssparing IPS

Les mer om aksjesparekonto i SKAGEN

Pensjon

Egen pensjonskonto: - Nå har du muligheten

- Med egen pensjonskonto kan du bestemme hvor god pensjonen din skal bli, sier Pål Bergskaug. Her ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Pensjon

Egen pensjonskonto

Er du en av dem som sovner stående når du hører ordet pensjon? Pål Bergskaug og pensjonsekspert ...

Hvorfor bør du spare i IPS?

Individuell pensjonssparing er en enkel måte å spare til pensjon på – i tillegg får du skattefordel ...

- Endelig kommer pensjonssparing med skattefordel

Siden 1. november kan du starte individuell pensjonssparing (IPS) i SKAGEN. – Vi gleder oss til ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up