Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

Gode nyheter for eiendomsfond

Den nye sektorklassifiseringen vil få media og flere analytikere til overvåke eiendom nøyere og skape mer åpenhet. For dem som sparer i et slikt eiendomsfond vil fordelene merkes på lang sikt:

- Påvirkningen på avkastningen kommer trolig til å være liten i starten, effekten vil først komme på lang sikt. Dette vil sette lys på fordelene ved å investere i eiendom, og at eiendom burde være en grunnleggende investering for en velbalansert portefølje. Vi ser på dette som veldig positivt, sier Michael Gobitschek, forvalter av det globale eiendomsfondet SKAGEN m2.

En av de største fordelene med å investere i fast eiendom er samlet langsiktig vekst og stabil avkastning med relativt lav risiko.

Boom for eiendom

Frem til nå har eiendomsfinanssektoren vært en del av Global Industry Classification Standard (GICS-klassifiseringen), men for første gang blir det nå opprettet en ny sektor.

De viktigste referanseindeksene vil snart være i stand til å legge til eiendom som en ellevte sektor. MSCI har allerede implementert endringen, mens S&P Dow Jones kommer til å implementere endringen etter børsens stengetid 16. september.

Noen analytikere forventer at investorer vil flytte opp mot 100 milliarder til børsnoterte eiendomsaksjer.

Sterk utvikling for eiendom

Eiendomsaksjer har de siste månedene satt kursrekord på børsen, og eiendomsselskaper har blant annet hatt den sterkeste utviklingen på en allerede sterk børs.

Det globale eiendomsfondet SKAGEN m2 har steget med 6,8 prosent i år (per. 31. august), mens referanseindeksen har steget 4,8 prosent. De største positive bidragsyterne i eiendomsfondet er svenske D Carnegie, argentinske IRSA og norske Olav Thon.

 Se også: Eiendomsfondet SKAGEN m2 statusrapport for august (PDF).

Eiendom

Eiendomsmarkedet: Mens vi venter på lavere renter

Etter en sterk avslutning på fjoråret har børsnotert eiendom hatt en vanskeligere start på 2024. Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Eiendom

SKAGEN m2: Er det lys i enden av tunnelen for børsnotert eiendom?

Nøkkeltallene ser bedre og bedre ut, og lave priser kan bety at det er bedre tider i vente for ...

Løft for SKAGEN m2

Norske Self Storage Group er en av de største postene i eiendomsfondet SKAGEN m2. Nå er det kommet ...

10 år med SKAGEN m2

I 10 år har eiendomsfondet SKAGEN m2 navigert et globalt eiendomsmarked i rask endring. I et ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up