Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt oss chevron_right
2 min lesing

Gode nyheter for eiendomsfond

Den nye sektorklassifiseringen vil få media og flere analytikere til overvåke eiendom nøyere og skape mer åpenhet. For dem som sparer i et slikt eiendomsfond vil fordelene merkes på lang sikt:

- Påvirkningen på avkastningen kommer trolig til å være liten i starten, effekten vil først komme på lang sikt. Dette vil sette lys på fordelene ved å investere i eiendom, og at eiendom burde være en grunnleggende investering for en velbalansert portefølje. Vi ser på dette som veldig positivt, sier Michael Gobitschek, forvalter av det globale eiendomsfondet SKAGEN m2.

En av de største fordelene med å investere i fast eiendom er samlet langsiktig vekst og stabil avkastning med relativt lav risiko.

Boom for eiendom

Frem til nå har eiendomsfinanssektoren vært en del av Global Industry Classification Standard (GICS-klassifiseringen), men for første gang blir det nå opprettet en ny sektor.

De viktigste referanseindeksene vil snart være i stand til å legge til eiendom som en ellevte sektor. MSCI har allerede implementert endringen, mens S&P Dow Jones kommer til å implementere endringen etter børsens stengetid 16. september.

Noen analytikere forventer at investorer vil flytte opp mot 100 milliarder til børsnoterte eiendomsaksjer.

Sterk utvikling for eiendom

Eiendomsaksjer har de siste månedene satt kursrekord på børsen, og eiendomsselskaper har blant annet hatt den sterkeste utviklingen på en allerede sterk børs.

Det globale eiendomsfondet SKAGEN m2 har steget med 6,8 prosent i år (per. 31. august), mens referanseindeksen har steget 4,8 prosent. De største positive bidragsyterne i eiendomsfondet er svenske D Carnegie, argentinske IRSA og norske Olav Thon.

 Se også: Eiendomsfondet SKAGEN m2 statusrapport for august (PDF).

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Informasjon om kostnader og ytterligere opplysninger finnes i fondenes nøkkelinformasjon og prospekt på www.skagenfondene.no/kostnader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å registrere samtykker du til at SKAGEN registrerer e-postadressen din for dette formålet. Du kan når som helst avslutte abonnementet ved å bruke lenken i e-postene du mottar. Se mer info rundt SKAGENs personvernregler.

keyboard_arrow_up