Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

3 min lesing

Han har bærekraft som jobb

Med rekrutteringen av Sondre Myge Haugland styrker SKAGEN ytterligere arbeidet med å synliggjøre og integrere bærekraft i investeringene.

Sondre har vært engasjert i samfunsspørsmål siden han var liten. Han har en master i politisk økonomi og bakgrunn som energimegler, hvor han fikk erfaring med å bygge en bred portefølje med finansielle produkter.

Det skal aldri handle om å bare se bra ut på papiret! Vi må forholde oss til globale realiteter og finne muligheter hvor vi kan påvirke

Bærekraft er mer enn en trend

I SKAGEN jobber han med å forvalte bærekraftspolicyen. I nært samarbeide med porteføljeforvalterne screenes hvert potensielle selskap mot retningslinjene, både før investeringen gjøres og etter at den er tatt inn i porteføljen.

Han reiser også rundt for å treffe kunder, deltar på konferanser og arbeider med å utvikle og kommunisere hvordan SKAGEN jobber med bærekraft.

Å unngå grønnvasking (når et selskap forsøker å fremstå som mer bærekraftig enn det er) er han svært opptatt av.

- Det skal aldri handle om å bare se bra ut på papiret! Vi må forholde oss til globale realiteter og finne muligheter hvor vi kan påvirke, gjennom aktivt eierskap, for å skape reelle forandringer. I SKAGEN engasjerer vi oss i selskapene og vil være med på bærekraftsreisen for å utgjøre en virkelig forskjell. Dessuten skal vi kombinere det med å levere god avkastning. Våre forvaltere er flinke til å tenke over om en investering er bærekraftig. De kaster seg ikke bare på den «grønne bølgen» - i stedet er det de langsiktige vurderingene som styrer.Aktivt eierskap utgjør en forskjell

SKAGEN har en verdibasert investeringsfilosofi som går ut på å finne undervurderte selskaper med potensial for omvurdering. Ikke sjelden går forvalterne mot strømmen og investerer i selskap som kan ha et dårligere rykte innen bærekraft, men som tar tydelige initiativ og har en beviselig vilje til å forbedre seg på området.

Som en svært aktiv eier engasjerer SKAGEN seg i hvert enkelt selskap og arbeider med dem hele veien til mål. På denne måten kan selskapets verdsettelse øke i takt med at omverden får øynene opp for forbedringene.

Skaper muligheter

Mens bærekraft historisk har vært et mer defensivt arbeide i selskapsanalyse, sentrert rundt å håndtere og unngå risiko, handler det i dag i større grad om å identifisere muligheter og fremkalle verdier gjennom forbedringer av miljø-, samfunns-, eller selskapsstyringsaspekter (ESG). Å jobbe med selskapene og få i stand bærekraftforbedringer er en måte å skape meravkastning.

- Vi skal være gode investorer, alle investeringer skal være bærekraftige. Men vi må også kombinere det med vår hovedoppgave å skape god avkastning til andelseierne, sier Sondre.

Visjonen om fem år er at SKAGEN ikke jobber i det stille, men tydelig viser mer av det harde arbeidet og engasjement i selskaper og ansvarlige investeringer som gjøres.

- Omverden skal vite hvor SKAGEN står i bærekraftspørsmål og vite at det er en sammensveiset del av SKAGENs identitet, sier han.

 

Aktivt eierskap for en bærekraftig utvikling
Vi vil utgjøre en forskjell og engasjerer oss i hvert enkelt selskap vi er investert i.
Les mer arrow_right_alt
Bærekraft

Bærekraftrapport 2023:Investeringer for økonomisk gevinst og bærekraft

Selv om vi ikke hevder å kunne sette en stopper for klimaendringene, kan vi med sikkerhet si at når ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Bærekraft

SFDR: Hva er det, og hvordan vil det påvirke meg som kunde?

Du har kanskje allerede hørt om SFDR, den nye bærekraftlovgivningen for finans som EU er i ferd med ...

Slik engasjerer vi oss i bærekraft i selskapene

En viktig del av arbeidet som aktiv forvalter er å undersøke selskapene grundig og dytte dem i en ...

Postkort fra Brasil 3: Raizen og bioenergi

Det brasilianske selskapet Raizen, en av investeringene i SKAGEN Kon-Tikis portefølje, har en ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up