Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

5 min lesing

Tim Warrington: -Folk førstVinneroppskriften

I første halvår 2021 har markedene fortsatt å belønne grunnleggende faktorer fremfor stemninger og trender. Denne utviklingen blir støttet av gryende inflasjon, som vi omtalte i vår forrige oppdatering "Er inflasjonen kommet for å bli?". Dette er gode nyheter for SKAGEN, og de fleste fondene ligger godt foran sine respektive indekser hittil i år.

I min bok er en prisdrevet strategi grunnleggende for fremgangsrik investering. Jeg er kanskje litt mindre opptatt enn andre av den noe navlebeskuende diskusjonen rundt investeringsstil. Med fare for å bli anklaget for kjetterske tanker fra mine kollegaer, må jeg innrømme at jeg syns diskusjonen rundt vekst vs verdi som en intellektuell øvelse som er av større interesse for bransjen enn for mange investorer. SKAGEN er en aktiv forvalter. Dette innebærer at nest etter kundene våre, er våre folk viktigst. Når du velger en aktiv forvalter er det avgjørende at forvalteren er til å stole på, kunnskapsrik og tilpasningsdyktig. De må være tydelige på hva de ønsker å oppnå og vise at fremgangen deres er mulig å gjenskape. Det er dette vi har oppnådd hos SKAGENs porteføljeforvaltere. Menn og kvinner med karakter og prinsipper. Sammen med alle kollegaene sine er de fullstendig dedikert til fondene de forvalter og kundene de tjener. Sammen med kundene investerer de i sine egne fond, og insentivene avhenger av resultatene de oppnår. Det er fortsatt min viktigste oppgave å gi dem de beste mulighetene og friheten til å lykkes.

Mangfold er viktig

Til tross for de åpenbare kvalitetene i SKAGEN-teamet gir en periode med god avkastning anledning til å vurdere hvordan vi ytterligere kan styrke selskapet, se om vi har noen talentgap og ikke minst legge planer for neste generasjon. Fondsforvaltning er helt avhengig av erfaring og gjennomsnittsalderen hos ansatte og vikarer er i den øvre enden. Vi forsøker å rette opp i denne skjevheten med studentprogrammer og å sette søkelys på yngre talenter. Det er spennende å se at SKAGENs bærekraft-team i sin helhet er satt sammen av yngre kollegaer, og ønsket om å oppnå stadig bedre bærekraftige løsninger målbæres sterkest blant neste generasjon investorer.

Innsatsen for mangfold er viktig. Fagorganisasjonen til mange forvaltere, CFA Institute[i], er tydelige på viktigheten av inkludering og mangfold:

Inkludering og mangfold er avgjørende for fremtiden til forvaltningsbransjen. Et inkluderende arbeidsmiljø sikrer lønnsom tilgang til ressurser og like muligheter for alle. En inkluderende kultur som fremmer mangfold vil være et viktig ledd i et selskaps suksess"[ii]

I tillegg til alder er kjønn et viktig kriterium. SKAGEN er virkelig heldige som har en sterk forkjemper og rollemodell for kvinnelige ledere i finansbransjen i vår investeringsdirektør Alexandra Morris. Hennes lederskap har gjort at SKAGEN var en av de første til å underskrive det nylig lanserte Kvinner i finans charteret[iii] i Norge. Disse retningslinjene ble først lansert i Storbritannia i 2016, og har som mål å fremme en bedre kjønnsbalanse i finans, gjennom målbare forpliktelser. Dette er fremskritt.

God sommer

Når jeg starter sommerferien om kort tid skal jeg gjøre min sedvanlige pilgrimsreise til Sørlandet og finne frem Gabriel Scotts roman "Kilden" – også det en årlig foreteelse. I år havner også memoarene til Otto Norland[iv] på leselisten etter anbefaling fra en venn og tidligere kollega. Etter en karriere i det engelske bankvesenet ble norske Norland partner i Hambros Bank før de gikk overende. Som Norland har jeg også et ben i begge land, så jeg gleder meg til å se mine landsmenn og -kvinner gjennom andres øyne. I tillegg skal jeg i år ta med den franske forfatteren Laurent Bizets "Civilitations". Det ambisiøse verket er en kontrafaktisk roman hvor inkaene og aztekerne invaderer Europa i middelalderen og frigjør dem fra inkvisisjonen og føydalstyret.

Slike sommerritualer er viktige og markerer tidens gang. Men, for andre år på rad vil jeg savne min engelske familie. Det er viktig å treffe venner og familie ansikt til ansikt. Dette gjelder også på arbeidsplassen. Etter nær halvannet år med begrenset kontakt med kollegaer og kunder begynner vi i SKAGEN nå å åpne for mer ordinær virksomhet igjen. Vi gleder oss til å komme tilbake til kontoret mens vi samtidig beholder noe av fleksibiliteten ved å jobbe hjemme. Dette er den nye normalen og vi ønsker den velkommen. Vi merker også at personlige kundemøter fortsatt er en viktig del av tilbudet vårt og er avgjørende for å skape de sterke båndene mellom oss. Etter sommeren planlegger vi derfor flere engasjerende og relevante kundeaktiviteter. Det er noe vi alle kan se frem til.

Riktig god sommer til deg og dine.[i] The mission of the CFA Institute is to lead the investment profession globally by promoting the highest standards of ethics, education, and professional excellence for the ultimate benefit of society.
[ii] https://test.cfainstitute.org/en/about/inclusion-diversity
[iii] www.kvinnerifinans.com/
[iv] The Magic of Merchant Banking – My years in the City of London av Otto R. Norland

Aktiv forvaltning

SKAGEN Focus: Kontrære investorer på god vei

Vårt globale fond for små og mellomstore selskaper har vunnet flere internasjonale priser for den ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Aktiv forvaltning

Sterk start på året for SKAGEN Global

SKAGEN Global starter 2024 på samme måte som fjoråret sluttet: med sterk utvikling i porteføljeselsk ...

Det imponerende gapet

Vi er vitne til en nesten unik hendelse i de globale aksjemarkedene akkurat nå. For den kontrære ...

SKAGEN Kon-Tiki: Investerer mot strømmen for bedre avkastningsmuligheter

Året 2023 har vært nok et utfordrende år for vekstmarkedene sammenlignet med de mer utviklede ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up