Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

Hva gjør jeg når aksjemarkedet faller?

Utsiktene for den globale økonomien er mer usikre enn de har vært på en stund. Det har fått investorer til å lete etter såkalte trygge havner, i et forsøk på å unngå at verdien på aksjene deres skal falle. Det er ikke den smarteste fremgangsmåten for en langsiktig fondssparer. Investeringsdirektør Alexandra Morris oppfordrer kundene til å sitte i ro og tenke på noe annet.

- Til de som kjenner på ubehaget er det egentlig bare én ting å si: Sitt i ro, tenk langsiktig og tenk på de målene du skal oppnå med investeringen din. Bedre pensjon, barns utdannelse eller leilighet i varmere strøk. Ikke la deg forstyrre av kortsiktige svingninger. Avisenes sult etter å slå opp store overskrifter kan føre til dårlige avgjørelser som gjør at du sitter igjen med mindre enn du ellers kunne gjort, sier Morris i et intervju med Dagens Næringsliv.

Gjør som damene

Etter SKAGENs og mange store utenlandske forvalteres erfaring er det forskjell på hvordan menn og kvinner investerer – kvinner oppnår generelt bedre avkastning enn sine mannlige motstykker. Det viser blant annet en analyse som den amerikanske finansgiganten Fidelity Investments har utført blant sine kunder. En av årsakene er at menn er mer tilbøyelige til å være «smarte» og handler dermed bort deler av gevinsten. Kvinner er mer tro mot sparemålet sitt og sitter mer i ro.

Om den langsiktige avkastningen er det viktigste for deg (og det bør det være), er oppfordningen at du gjør som damene og sitt i ro, selv om markedene svinger. Det kan fortsatt bli urolige markeder fremover, tror Alexandra Morris.

- Siden sommeren har markedet egentlig vært ganske nervøst. Markedet har et stort behov for avklaringer. Akkurat nå er det mange ting som flyter samtidig og som også spiller inn i realøkonomien. Avklaringer om Brexit, handelskrig vil hjelpe, men en vil nok også måtte se at økonomiene responderer før pulsen i markedet reduseres.

 

Aksjemarkedet

Hva gjør du når aksjemarkedene faller?

Hva er det som gjør at noen får superavkastning på sparingen sin, og andre får langt mindre? Hva ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Aksjemarkedet

Globale megatrender setter eiendom i sentrum

Eiendom blir en stadig viktigere del av den globale økonomien. 

Hvordan bør du spare nå?

- Det er i perioder som dette du kan legge grunnlaget for god langsiktig avkastning, sier Pål ...

Fem grunner til at du kan ta børsuro med ro

Det er særlig én ting som gjør at du som fondssparer kan ta børsuro og inflasjonsfrykt med ro. Spar ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up