Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

Portrett av mann
Fredrik Bjelland kommer til SKAGEN Kon-Tiki med en bred erfaring og solide resultater blant annet fra Morgan Stanley og Oljefondet.


Det er et markant sceneskifte når porteføljeforvalter Fredrik Bjelland bytter jobb fra en ledende stilling i NBIM (Oljefondet) i Shanghai for å bli en del av porteføljeteamet i SKAGEN Kon-Tiki med Knut Harald Nilsson og Cathrine Gether. Selv om kontrasten mellom den norske vestkysten og metropolen på Kinas østkyst ikke blir særlig større, føles skiftet helt naturlig, ifølge Bjelland. For ham er det litt av en drøm som går i oppfyllelse når han 28. august blir en del av forvalterteamet, i et av Skandinavias mest fremgangsrike globale aksjefond.

- Jeg er oppvokst i Stavanger og har fulgt SKAGEN løpende. Jeg har sett hvordan de har vært med å endre fondsmarkedet i Norge. Investeringsfilosofien og den unike historien har alltid appellert til meg, og jeg har visst lenge at det er et sted jeg gjerne vil jobbe. Jeg syns timingen er perfekt – SKAGEN står foran en spennende utvikling, som jeg gleder meg til å bli en del av, sier Fredrik Bjelland.

Bred erfaring og solid nettverk

I Shanghai hadde Bjelland ansvaret for Kina og spesielle mandater. Han ledet et team av kinesiske medarbeidere med fokus på den langsiktige, verdibaserte aktive aksjeplukkingen. Det har gitt ham et unikt innblikk i et marked som kan være vanskelig å få oversikt over. Det krever et solid nettverk og en innsikt i mekanismene som styrer markedene i Kina og regionene som omgir det enorme landet.

- Det er ingen tvil om at jeg kommer til Stavanger med en rekke spennende investeringsideer fra Kina, og kan stille mitt nettverk til rådighet. Det er svært nyttig når man ønsker å forstå markedet. Samtidig gleder jeg meg til å få et enda bredere mandat rent geografisk igjen, og komme tilbake til markedene jeg har jobbet med i tidligere stillinger, sier han. Bjelland har tidligere jobbet mot Europa, Russland og Sør-Amerika for NBIM.

Avstand til hysteriet

Fredrik Bjelland har allerede flyttet med familien til Stavanger, for å være tett på teamet og de andre forvalterne i SKAGEN. Selv om det kommer til å bli en del lange reiser tilbake, når selskapene de ulike landene og regionene skal besøkes, ser han flere fordeler i å ha litt avstand. Det kan være vanskelig å ikke bli revet med når man befinner seg i den rivende utviklingen som preger flere av vekstmarkedene.

- Jeg kommer utvilsomt til å savne den rå energien og oppstartsmentaliteten som er veldig fremtredende i hele Kina. Det er en region i voldsom utvikling, hvor du har en følelse av at alt er mulig. Det er ikke lenger hele verdens produksjonsenhet, men en svært selvstendig og mektig nasjon. Derfor kan det være sunt å se ting litt utenfra når man er en langsiktig og verdibasert forvalter, som helt skal se gjennom bobler og plutselige stemningsskifter, sier Bjelland.

I NBIM skapte Fredrik Bjelland seg en markant profil takket være sterke grunnleggende aksjeanalyseferdigheter og noen svært solide resultater. Før Shanghai jobbet han i London, hvor han blant annet var aksjeanalytiker for Morgan Stanley.

Les også

Mer om SKAGEN Kon-Tiki

Kvartalsrapport Q2 2017 - SKAGEN Kon-Tiki

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up