Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

4 min lesing

Hvordan få bedre rente enn banken?

Nordmenn har allerede en stor del av pengene sine plassert i bank, men under pandemien har bankkontoene våre økt med 120 milliarder kroner, ifølge Statistisk sentralbyrå. Det føles kanskje trygt med penger på bok, men dessverre er det et tapsprosjekt over tid.

Nesten ingen rente

Med renter rett over 0 får du så godt som ingen avkastning på banksparingen, og det lille du får blir mer enn spist opp av prisstigningen. Jo lenger pengene dine står på konto desto mer risikerer du å tape kjøpekraft.

De med boliglån er naturligvis glade for at rentene er lave, men det som er gode nyheter for de med gjeld er tilsvarende dårlig nytt for de med bankinnskudd. Det er ikke noe galt i å ha en økonomisk buffer dersom noe uforutsett skulle skje. Tvert imot er det smart å ha penger i bakhånd dersom vaskemaskinen skulle gå i stykker eller taket begynner å lekke.

Anbefalt valg av spareform avhenger av hver enkelt sin målsetning med sparingen, tidshorisont og risikotoleranse. Dersom du sparer langsiktig, og ønsker at pengene dine skal vokse, så er sparing på bankkonto en dårlig idé. Som nevnt kan det være et tapsprosjekt når du tar hensyn til prisstigningen. Det finnes heldigvis gode alternativer.

Slik får du bedre rente

Enten du driver en bedrift og ønsker bedre inntjening på overskuddslikviditeten eller en privatperson som ønsker bedre rente enn banken kan gi, er pengemarkedsfond et godt alternativ.

SKAGEN Høyrente er et pengemarkedsfond som passer godt for deg som ikke ønsker svingningene et aksjefond kan ha. Hensikten med fondet er at det skal gi deg litt bedre avkastning enn høyrentekonto i bank, til forholdsvis lav risiko. Fondet ligger med 2 på risikoskalaen, hvor 7 er høyest.

Driver du en bedrift får du trolig tilbud om en bedriftskonto i banken med 0,1 til 0,5 prosent rente. For privatpersoner kan du få en høyrentekonto som gir deg opp mot 1 prosent rente. Til sammenligning har SKAGEN Høyrente siste 12 måneder gitt 3,3 prosent avkastning (per 8. april).

hoyrente vs bank.png

Grafen viser hvordan et innskudd på 2 millioner kroner ville utviklet seg i SKAGEN Høyrente og som bankinnskudd fra mars 2020 til mars 2021. Bankrenten er hentet fra SSB for samme periode, mens SKAGEN Høyrente viser faktisk avkastning i samme periode etter forvaltningshonorar er trukket fra. Eksempelet har ikke hensyntatt eventuell skatt. Den skattemessige virkningen avhenger av den enkelte kundes individuelle situasjon og kan komme til å endre seg.

På litt lengre tidshorisont ser sammenligningen slik ut.

Årlig gjennomsnittlig avkastning i SKAGEN Høyrente siste 5 år (per 1. mars 2021): 1,65 prosent

Gjennomsnittlig innskuddsrente siste fem år i samme periode (kilde SSB): 0,73 prosent

SKAGEN Høyrente har levert god avkastning til kundene den siste tiden, og er det beste fondet i sin kategori hittil i år og siste 12 måneder, og topp 2 i kategorien målt ved avkastning til sine andelseiere siste 2, 3 og 4 år, skriver forvalter Sigve Stabrun i den siste statusrapporten for fondet.

Dette er SKAGEN Høyrente

SKAGEN Høyrente er et av våre eldste fond som har en lang og solid historikk, helt fra 1998. Fondet har 2,4 milliarder kroner under forvaltning og har en aktivt forvaltet portefølje av norske obligasjoner og bankinnskudd med lav risiko. Fondet har et forvaltningshonorar på 0,25 prosent, og alle avkastningstall er oppgitt etter at honoraret er trukket fra.

Fondet passer for deg som ønsker lav risiko enten på kort eller lengre sikt. Det koster ingenting å kjøpe eller selge andeler i fondet og du kan ha så mange uttak i løpet av et år du ønsker.

SKAGEN investerer ikke i high yield selskaper, altså selskaper med høyere risiko. Hoveddelen av investeringene i SKAGEN Høyrente er i norsk bank. Norske banker er solide og er strengt regulert. Det gjør at SKAGEN Høyrente har lavest risiko blant fondene våre.

Kan vi hjelpe deg?

Lurer du på hvordan du skal plassere pengene dine? Våre rådgivere hjelper deg å finne løsningen som passer deg best – det koster ingenting ekstra. Snakk med en rådgiver 

 

 

Er det lurt å spare nå?

Rådgiverne i SKAGEN er spesialtrent til å finne den spareløsningen som passer akkurat deg. 

Ta kontakt så hjelper vi deg arrow_right_alt
Hvilke fond skal du velge?

Få hjelp til å finne fondet som passer deg med Fondsguiden. 

Prøv Fondsguiden arrow_right_alt
Renter

Rentefond for alle

Hvordan virker rentefond, og hvorfor er det en god idé for deg å spare i rentefond? Pål Bergskaug ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Renter

De fleste vurderer rentefond

I rentewebinaret vårt «Derfor er rentefond et godt alternativ nå» svarte hele 69 prosent at de ...

Gode råd i dårlige tider

Spare eller bruke? Slik sikrer du økonomien i urolige tider. Programleder og forbrukerøkonom ...

Hvor kan du få bedre rente nå?

Den historisk høye inflasjonen åpner muligheter for bedre avkastning i rentefond. Når Norges Bank ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up