Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

3 min lesing

Nyttårskonferansen: Opplev vekstmirakelet i Sørøst-Asia

15. desember 2017

Da britiske Dominic Scriven var på researchtur i Vietnam med en rekke kollegaer fra Londons finansmiljø i begynnelsen av 1990-årene, hadde han ikke sett for seg at den korte forretningsreisen ville endre livet hans.

Karrieren gikk på skinner for den fremgangsrike forvalteren, som hadde tatt spranget fra finanssentrumet London til eksotiske Hongkong. På reisen til Vietnam møtte han et eksotisk land med stort potensial, en fantastisk kultur og vakker natur. Det statskontrollerte landet hadde noen år tidligere, i 1986, lansert en rekke gjennomgripende politiske og økonomiske reformer. Det åpnet muligheter for den nysgjerrige investoren. Her lå fremtiden. Her ville han bo.

Æresbevisning fra presidenten

Etter kun noen år i Vietnam grunnla Dominic Scriven investorhuset Dragon Capital. Han var 31 år og hadde kun åtte medarbeidere og en forvaltningskapital på 16 millioner dollar. 24 år senere er forvaltningskapitalen vokst til 2,3 milliarder dollar, det gjør selskapet til den største private investor i vietnamesiske aksjer.

Fondshuset forvalter for øyeblikket seks ulike fond med utgangspunkt i Vietnam og Sørøst-Asia. Dermed spiller Dominic Scriven og Dragon Capital en viktig rolle i landets økonomiske, men også politiske utvikling. Det kom tydelig frem i 2014 da Scriven mottok den høythengende «Labour Medal» fra daværende president i Vietnam Truong Tan Sang. Siden 2000 har Vietnams økonomiske vekst vært blant de høyeste i verden.

En drivkraft i Vietnams utvikling

Dominics vietnamesiske engasjement strekker seg langt ut over kjernevirksomheten i Dragon Capital. Ut over å være en stor samler av vietnamesisk propagandakunst er han dypt involvert i en rekke offentlige vietnamesiske offentlige organer, hvor han hjelper til med å utvikle landets politikk, velferd og økonomi.

Den vietnamesiske regjeringen har nylig lansert et stort privatiseringsprogram og en rekke reformer, som har til hensikt å gjøre finansmarkedene mer tilgjengelige for utenlandske investorer. Dominic er dypt involvert i dette arbeidet, akkurat som han har fungert som en sentral rådgiver i utviklingen av landets fremtidige pensjonssystem. Dessuten spiller han en fremtredende rolle i kampen for å bevare Vietnams dyreliv og store biomangfold.

En introduksjon til frontier markets

På årets nyttårskonferanse vil Dominic Scriven ta deltakerne med på en reise som tar utgangspunkt i Ho Chi Minh-byen fra 1994 og frem til i dag. Fra en investors utgangspunkt vil han dele sine erfaringer og syn på utviklingen i Vietnam og Sørøst-Asia. Han vil komme inn på styrker og svakheter ved de ulike sektorene i Vietnam og komme med sitt syn på fremtiden for regionen i sin helhet. I mer enn 24 år har han investert i aksjer i frontier markets. Derfor har han opplevd den asiatiske økonomiske revolusjon på nært hold.

Meld deg på og opplev Dominic Scriven på scenen
Program for Nyttårskonferansen

Les også

Storbyromantikeren Ed Glaeser
Forstå millennials-generasjonen

Nyttårskonferansen

Eliot Higgins: Open source-etterforskning kan bekjempe Putins propaganda

Elliot Higgins grunnleggeren av Bellingcat, en etterforskningsgruppe som bruker åpne kilder på ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Nyttårskonferansen

Aswath Damodaran: Usikkerhet er en fordel for aktive forvaltere

- Som investor behøver du ikke nødvendigvis å være bekymret for usikkerheten hvis du satser på ...

Russlandekspert Fiona Hill: Sannheten ligger bak det politiske spillet

Skal du forstå Putin og krigen i Ukraina må du kikke bak fasaden, sa Fiona Hill, tidligere ...

Mohamed El-Erian: En fragmentert verden trenger aktiv forvaltning

Aktiv forvaltning er svaret på mange av de problemene investorer kommer til å oppleve i fremtiden, ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up