Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

4 min lesing

Nyttårskonferansen: Forstå  millennials-generasjonen

6. desember 2017

Hva er forskjellen på et statussymbol og en statusoppdatering? Det er helt avgjørende for fremtidens marked, hvis man skal tro merkevareguruen Matt Britton. De siste ti årene har han markert seg som en av USAs ledende eksperter på millennials og deres forbruksvaner. Han er mannen som verdens største selskaper ringer til når de skal bli litt klokere på fremtidens forbrukere. Han er også fast gjest hos CNBC, Bloomberg, Financial Times og Forbes. Millennials er betegnelsen på generasjonen som er født mellom 1981 og 1996.

Jakten på en statusoppdatering

Ungdommen er ikke like opptatt av å eie statussymboler som generasjonene før dem. Millennials er i større grad på jakt etter øyeblikkene som kan fungere som en iscenesettelse på Snapchat, Twitter eller Instagram. Hvorfor betale titusenvis av kroner for en dyr Guccikjole, når du kan leie den for en kveld og dele bildene på sosiale medier for en brøkdel av prisen? For fremtidens forbrukere er det selve statusoppdateringen som er målet, ikke permanent eierskap.

Eksempelet med kjolen fra Gucci virker kanskje ubetydelig i en større økonomisk sammenheng. Men det er uttrykk for en megatrend som kan få vidtrekkende konsekvenser for den global økonomien, og det gir muligheter for den våkne investoren. Varehandel, eiendomsbransjen og bilindustrien må være innovative for ikke å tape terreng til nye «disruptive» aktører, båret frem av en digital generasjon som er i full gang med å endre spillereglene.

Kompromisser for det optimale

Fremtidens forbrukere er klare til å kompromisse på en rekke områder i livet, hvis de kan få råd til de store delbare øyeblikkene. De tåler å flytte sammen og bo på langt færre kvadratmete, hvis de kan bo bilig. Men det må være sentralt slik at deres personlige fortelling kan utfolde seg optimalt.

De drømmer ikke om å eie en dyr bil. Den står uansett stille det meste av tiden og faller i verdi. Til gjengjeld vil de gjerne kjøre billig med Uber og så betale dyrt for å kjøre i en fotogen Porsche en gang i blant. Når du handler i hverdagen vil de ha billige produkter, så de får råd til de store opplevelsene i livet. Hvis de kjøper et dyrt produkt er det fortellingen, eller brandingen, som er viktigst. Alt mellom de dyre merkevarene og de billige hverdagsproduktene vil forsvinne med tiden, hevder Britton. 1000 år gamle markedskrefter er under kraftig press av en ny generasjon.

Den digitale tidsalderen har gjort det mulig å skape sterke nettverk hvor vi låner av hverandre. Og millennials-generasjonen er den første til å ta det til seg. «Hvorfor eie når man kan leie», er det nye mantraet som har gitt grobunn for selskaper som AirBnB, Uber eller Nabohjelp fra mer hjemlige forhold. Delingsøkonomien er her allerede og ifølge Matt Britton vil den revolusjonere markedene slik vi kjenner dem.

Inspirasjon til å finne fremtidens vinneraksjer

Delingsøkonomiens fremmarsj er kun et av eksemplene Matt Britton vil ta opp på Nyttårskonferansen. Han slo for alvor gjennom etter utgivelsen av bestselgeren «YouthNation», som har posisjonert ham som en av USAs mest brukte eksperter på ungdomskultur og deres forbruksvaner. Foredraget hans er tempofylt med masse inspirasjon til den nysgjerrige investoren. Forbered deg på å bli presentert for merkevarer og tendenser du aldri har hørt om før.

Millennials på 15 sekunder

Millennials er definert som personer som er født mellom 1981 og 1996. Det betyr at de eldste nå er i trettiårene og på vei inn i arbeidsmarkedet. De er digitale innfødte og er vokst opp med Internett. Millennials blir til tider kalt «meg-generasjonen» av de som er eldre enn dem. De er bereiste, velutdannet og klare for omstilling.

Vil du høre Matt Britton på Nyttårskonferansen? Meld deg på her

Les mer om SKAGEN Fondenes Nyttårskonferanse

 

Nyttårskonferansen

Eliot Higgins: Open source-etterforskning kan bekjempe Putins propaganda

Elliot Higgins grunnleggeren av Bellingcat, en etterforskningsgruppe som bruker åpne kilder på ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Nyttårskonferansen

Aswath Damodaran: Usikkerhet er en fordel for aktive forvaltere

- Som investor behøver du ikke nødvendigvis å være bekymret for usikkerheten hvis du satser på ...

Russlandekspert Fiona Hill: Sannheten ligger bak det politiske spillet

Skal du forstå Putin og krigen i Ukraina må du kikke bak fasaden, sa Fiona Hill, tidligere ...

Mohamed El-Erian: En fragmentert verden trenger aktiv forvaltning

Aktiv forvaltning er svaret på mange av de problemene investorer kommer til å oppleve i fremtiden, ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up