Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

Nyttårskonferansen: - Det blir mer urolig i 2018

Erica Blomgren begynte som strateg i svenske SEB i 2007 etter at hun la basketkarrieren på hylla. Tre år etter ble hun sjefsstrateg i SEB i Oslo. På Nyttårskonferansen i januar vil hun dele 5 investeringsområder som peker seg ut i 2018.

- Uten å avsløre for mye fra foredraget – hva mener du investorer må passe på i 2018?

- Times are changing! Etter en lang periode med utralett pengepolitikk, står vi foran et år hvor sterk global vekst øker inflasjonsrisikoen og sentralbankene begynner å stramme gradvis inn, både gjennom renten og balanseregnskapet. Selv om det ikke nødvendigvis fører til noen større børsfall, skal vi være forberedt på mer volatile markeder, mener Blomgren.

Blomgren startet som rentestrateg i SEB i Sverige før hun ble sjefstrateg i samme selskap i Oslo. Hun intervjues ofte om hvor hun tror renten skal gå.

- Hva tror du om renteutviklingen neste år – flere spår renteøkninger hvis økonomien fortsetter som den har gjort?

- Ja, renten skal opp både internasjonalt og i Norge. Norsk økonomi er i stadig bedring og arbeidsledigheten faller. Det tilsier at pengepolitikken bør bli mindre ekspansiv, også i Norge. Den lave inflasjonen gjør likevel at en første renteøkning drøyer til slutten av 2018. De lange rentene vil uansett stige.

Erica var en svært god basketspiller og ble blant annet svensk mester og spilte på elitenivå i flere år. Hun savner ikke idretten, men mener finans har mye å lære fra idretten.

- For å lykkes i idretten må du være utrolig målrettet, strukturert og jobbe hardt. Toppidrettsutøvere har en utrolig drivkraft og disiplin på veien mot toppen, og ikke minst team spirit. Hvilken arbeidsplass eller bransje skulle ikke ha nytte av en slik mentalitet? Dessuten jobber idrettsfolk aktivt med psykologi, og alle vet hvor viktig det er å forstå markedspsykologien for å treffe riktig i finansmarkedene.

Erica Blomgren skal snakke om «Investment areas to watch» under Nyttårskonferansen.

Se program for Nyttårskonferansen
Meld deg på

Les også 

 

Nyttårskonferansen

Eliot Higgins: Open source-etterforskning kan bekjempe Putins propaganda

Elliot Higgins grunnleggeren av Bellingcat, en etterforskningsgruppe som bruker åpne kilder på ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Nyttårskonferansen

Aswath Damodaran: Usikkerhet er en fordel for aktive forvaltere

- Som investor behøver du ikke nødvendigvis å være bekymret for usikkerheten hvis du satser på ...

Russlandekspert Fiona Hill: Sannheten ligger bak det politiske spillet

Skal du forstå Putin og krigen i Ukraina må du kikke bak fasaden, sa Fiona Hill, tidligere ...

Mohamed El-Erian: En fragmentert verden trenger aktiv forvaltning

Aktiv forvaltning er svaret på mange av de problemene investorer kommer til å oppleve i fremtiden, ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up