Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt oss chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

Nyttårskonferansen: - Det blir mer urolig i 2018

Erica Blomgren begynte som strateg i svenske SEB i 2007 etter at hun la basketkarrieren på hylla. Tre år etter ble hun sjefsstrateg i SEB i Oslo. På Nyttårskonferansen i januar vil hun dele 5 investeringsområder som peker seg ut i 2018.

- Uten å avsløre for mye fra foredraget – hva mener du investorer må passe på i 2018?

- Times are changing! Etter en lang periode med utralett pengepolitikk, står vi foran et år hvor sterk global vekst øker inflasjonsrisikoen og sentralbankene begynner å stramme gradvis inn, både gjennom renten og balanseregnskapet. Selv om det ikke nødvendigvis fører til noen større børsfall, skal vi være forberedt på mer volatile markeder, mener Blomgren.

Blomgren startet som rentestrateg i SEB i Sverige før hun ble sjefstrateg i samme selskap i Oslo. Hun intervjues ofte om hvor hun tror renten skal gå.

- Hva tror du om renteutviklingen neste år – flere spår renteøkninger hvis økonomien fortsetter som den har gjort?

- Ja, renten skal opp både internasjonalt og i Norge. Norsk økonomi er i stadig bedring og arbeidsledigheten faller. Det tilsier at pengepolitikken bør bli mindre ekspansiv, også i Norge. Den lave inflasjonen gjør likevel at en første renteøkning drøyer til slutten av 2018. De lange rentene vil uansett stige.

Erica var en svært god basketspiller og ble blant annet svensk mester og spilte på elitenivå i flere år. Hun savner ikke idretten, men mener finans har mye å lære fra idretten.

- For å lykkes i idretten må du være utrolig målrettet, strukturert og jobbe hardt. Toppidrettsutøvere har en utrolig drivkraft og disiplin på veien mot toppen, og ikke minst team spirit. Hvilken arbeidsplass eller bransje skulle ikke ha nytte av en slik mentalitet? Dessuten jobber idrettsfolk aktivt med psykologi, og alle vet hvor viktig det er å forstå markedspsykologien for å treffe riktig i finansmarkedene.

Erica Blomgren skal snakke om «Investment areas to watch» under Nyttårskonferansen.

Se program for Nyttårskonferansen
Meld deg på

Les også 

 

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det er knyttet risiko til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før tegning oppfordres det til å lese fondenes nøkkelinformasjon og prospekt. Oversikt over kostnader finnes på www.skagenfondene.no/kostnader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å registrere samtykker du til at SKAGEN registrerer e-postadressen din for dette formålet. Du kan når som helst avslutte abonnementet ved å bruke lenken i e-postene du mottar. Se mer info rundt SKAGENs personvernregler.

keyboard_arrow_up