Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

Slik jobber SKAGENs nye ledestjerne

Som spesialist på bærekraftige investeringer jobber Sondre Myge Haugland i tett samarbeide med porteføljeforvalterne og tett på selskapene som vi investerer i, for å påvirke de i mer bærekraftig retning.

I et stort portrettintervju med D2-magasinet, utgitt av Dagens Næringsliv forteller Sondre hvordan han jobber for å sørge for at både SKAGEN og selskapene jobber mot det samme målet.

- Det er utrolig inspirerende å se hvor stor påvirkningskraft vi som en relativt liten investor i en stor verden kan ha på selskaper, sier Sondre i intervjuet.

Ledestjerne

I en bredt anlagt artikkelserie har D2 intervjuet "30 under 30" og kaller dem ledestjerner innenfor hver av sine felt.

I SKAGEN har vi aldri vært i tvil om at Sondre er en stjerne, men jobben er krevende og kompleks.

– Alle som har forsøkt, vet hvor komplisert det er å prøve å løse én side av kuben først, for alt henger sammen. Sånn er det også med bærekraft. Enkle svar finnes ikke, bildet er mer komplisert, sier han.

Den 29 år gamle jærbuen har det han selv kaller et realistisk syn på bærekraft og utfordringene vi står overfor.

– Bærekraft er ikke enkelt å kommunisere, og det handler om langt mer enn miljø. Vi må omfavne positivisme og gå fra bærekraftidealisme til realisme hvis vi skal få en bedre fremtid.

Du kan lese hele intervjuet med Sondre i D2 her (abonnement)

 

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det er knyttet risiko til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før tegning oppfordres det til å lese fondenes nøkkelinformasjon og prospekt. Oversikt over kostnader finnes på www.skagenfondene.no/kostnader.

keyboard_arrow_up