Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

- Vi er tilbake

FT-faksimile.jpgI en tid preget av økende inflasjon og en rekke kraftige renteøkninger, er det sannsynlig at dyre aksjer vil møte motbør, mens rimelig prisede verdiaksjer kan få tilsvarende medvind.

- Det er på tide med aktiv forvaltning, vi er tilbake. Dette er bra for oss, forteller Alexandra Morris Financial Times. Uttalelsen kom til forvalterteamet i SKAGEN i januar i år, sier hun i intervjuet. Rett etterpå steg særlig amerikanske teknologiaksjer kraftig, godt hjulpet av interessen rundt kunstig intelligens. 

Flere eksperter mener at tiden for dyre selskaper kan være over for denne gang, og at aksjeplukkere av verdiaksjer kan ha en gylden fremtid.

I intervjuet kommer det frem at selv om noen tech-aksjer, som Apple og Amazon, har sett en bemerkelsesverdig vekst, er det en voksende tro blant investorer at nøkkelen til suksess i det nåværende markedet ligger i å diversifisere investeringene. Enten ved å overinvestere i et lite antall tech-selskaper eller ved å utforske mindre kjente selskaper med solid inntjening og lav gjeld. Helt i tråd med SKAGENs investeringsfilosofi.

Du kan lese hele intervjuet med Alexandra Morris i Financial Times her (bak betalingsmur)

Aktiv forvaltning

SKAGEN Focus: Kontrære investorer på god vei

Vårt globale fond for små og mellomstore selskaper har vunnet flere internasjonale priser for den ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Aktiv forvaltning

Sterk start på året for SKAGEN Global

SKAGEN Global starter 2024 på samme måte som fjoråret sluttet: med sterk utvikling i porteføljeselsk ...

Det imponerende gapet

Vi er vitne til en nesten unik hendelse i de globale aksjemarkedene akkurat nå. For den kontrære ...

SKAGEN Kon-Tiki: Investerer mot strømmen for bedre avkastningsmuligheter

Året 2023 har vært nok et utfordrende år for vekstmarkedene sammenlignet med de mer utviklede ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up