Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

En mann og en dame sitter på en scene
PRIs administrerende direktør Fiona Reynolds og Martin Skancke under PRI-konferansen i Singapore. Foto: Trygve Meyer

Det var et sentralt tema under den årlige konferansen for medlemmene i den FN-støttede organisasjonen Prinsipper for ansvarsfulle investeringer (PRI) som ble arrangert i Singapore i september.

For de over 600 deltakerne var fokuset tydelig i de tre dagene med foredrag og workshops om alt fra klimaendringer til fremveksten av grønn finans.
SKAGEN undertegnet de FN-støttede prinsippene for ansvarlige investeringer  i 2012, og var på plass i Singapore på konferansen med tittelen PRI in Person  for andre gang. Vår reise har tatt oss fra de første skrittene til i dag å ha en A-rating i den årlige rapporten som PRI lager for organisasjonens medlemmer. I juli publiserte vi dessuten en oppdatering av vårt arbeid med ansvarlige invetseringer hittil i år.

Langsiktig engasjement

- Vår deltakelse ved den årlige PRI-konferansen er en naturlig del av vårt langsiktige engasjement i bærekraft i våre investeringsporteføljer, sier SKAGENs investeringsdirektør Alexandra Morris.

Pri in Person-konferansen hadde deltakere fra Europa, Asia, Afrika, Nord-Amerika og Australia. Farvannet rundt Singapore er den viktigste ruten mellom det Indiske hav og Stillehavet. Denne ruten forbinder store asiatiske økonomier som India med Kina, Japan og Sør-Korea – kjente land i en kjent region for SKAGENs andelseiere. Interessant nok passerer over 94.000 skip Singapore hvert år, med frakt som tilsvarer rundt en fjerdedel av verdens handelsvarer, inkludert olje.

Bærekraft i vekst i Asia

Derfor var det ingen tilfeldighet at konferansen ble holdt i Singapore, som har en lang tradisjon for å føre mennesker sammen i en region som er mindre kjent for fokus på bærekraft. Likevel er noe i verdens mest folkerike region i ferd med å endres – raskt.

- Bærekraft er på vei opp på den politiske agendaen i hele Asia, fortalte PRIs leder Martin Skancke til et fullsatt atrium på åpningsdagen (video).
Den oppfatningen deles av det internasjonale tidsskriftet Forbes som skrev at det pågår en stille revolusjon innen grønn finans med Kina i teten.

Obligatorisk åpenhet

Forbes-artikkelen siterte PRI in Persons hovedtaler Dr. Ma Jun, sjefsøkonom i People's bank of China, landets sentralbank og finanstilsyn.

I sin tale om innsatsen for å etablere et grønnere og mer bærekraftig finansielt system nevnte Dr. Ma Jun at utviklingen i Kina nå blant annet går mot et obligatorisk rapporteringssystem for selskaper. Hong Kong- og Singapore-børsene gjør allerede det samme.

Vil utvikle seg videre

For en global investor med mange investeringer i Asia og Stillehavsregionen, ønsker SKAGEN disse initiativene for økt bærekraft og rapportering velkomne. Vi ser frem til ytterligere forbedringer innen ansvarlighet og rapportering. Det er viktig å huske at investeringer handler om risiko og avkastning – og at bærekraft til syvende og sist handler om å håndtere investeringsrisikoer holistisk.

Les mer om SKAGEN og ansvarlige investeringer.

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up