Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Boris Johnson spiser is under valgkampen
Nei-general Boris Johnson vant frem under folkeavstemningen. Ha is i magen og vent til den verste støyen har lagt seg, råder porteføljestrateg Stein Svalestad. Foto: Bloomberg

Dagen etter britenes nei i folkeavstemningen preges av store markeds- og valutasvingninger.

- Når mediene er fulle av kriseoverskrifter kan det være vanskelig å holde hodet kaldt. Men det er akkurat i slike tider det lønner seg å ha litt is i magen, sier porteføljestrateg Stein Svalestad. Samtidig er det viktig å påpeke at den negative effekten på sparingen ofte blir mindre enn hva overskriftene skulle tilsi – når norske kroner faller i verdi, øker verdien av utenlandske plasseringer.

Erfaringene fra finanskrisen tilsier at nordmenn er flinke til å se bort fra markedsstøy og svingninger og fortsette sparingen.

- Det vil de ha glede av når uroen har gitt seg. De som ikke tåler svingninger i sparepengene sine, kan gjøre noen enkle grep for å redusere svingningene, sier Svalestad.

Spre investeringene – reduser risiko

Sliter du med nattesøvnen når kursene faller, kan det hende at du bør justere litt på sparingen din.

- Hvis du kun sparer i aksjefond, kan det være en god ide å utvide spareporteføljen med et rentefond eller to. De vil redusere svingningene i spareporteføljen din, sier Stein.

Når skal du kjøpe aksjefond?

• Når du har sparepenger du ikke skal bruke på lenge (minimum fem år i aksjefond)
• Vi anbefaler jevnlig fast sparing fremfor forsøk på timing.
• Når aksjemarkedene faller kraftig. Utnytt psykosene som oppstår ved hendelser som finanskriser og lignende. Aksjene er på «salg».

Når skal du selge aksjefond?

• Når du har nådd målet med sparingen din
• Ikke selg alt på en gang, prøv å spre uttakene, for eksempel med en uttaksavtale
• Dersom din tidshorisont for sparingen endrer seg

Syns du det høres vanskelig ut? Ta kontakt med en av våre flinke rådgivere på telefon 51 80 39 00, chat eller epost, så hjelper vi deg.

 

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Informasjon om kostnader og ytterligere opplysninger finnes i fondenes nøkkelinformasjon og prospekt på www.skagenfondene.no/kostnader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å registrere samtykker du til at SKAGEN registrerer e-postadressen din for dette formålet. Du kan når som helst avslutte abonnementet ved å bruke lenken i e-postene du mottar. Se mer info rundt SKAGENs personvernregler.

keyboard_arrow_up