Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

Hugh Hendry - en av talerne på SKAGEN Fondenes Nyttårskonferanse 2016.

Hvis aksjemarkedene besto av rockestjerner ville hedgefondforvalteren Hugh Hendry være Sid Vicious i punkegruppa Sex Pistols. Anarkistisk og likegyldig om hva andre mener i den etablerte investorverden. I hedgefondeet Eclectica Asset Management fikk den skotske investeringsdirektøren hele bransjens oppmerksomhet da fondet hans i 2008 oppnådde 31,2 prosents avkastning, når stort sett alle andre befant seg i den dypeste finanskrise. Som hedgefondsforvalter har han et stort og ubegrenset investeringsunivers. Han ser seg hverken som verdi- eller vekstorientert. Han ser seg som «tidsorientert».

Hugh Hendry betrakter sin investeringsfilosofi som et blankt globalt lerret hvor han tegner ut skissene for det han antar blir utviklingen de kommende to årene. Akkurat nå ser motivet ut til å være malt i forholdsvis glade farger. Eller som han nettopp sa til Financial Times:
- Det kan se ut til at vi er på vei mot en ny gylden periode. Jeg håper sentralbankene innser at fortidens problemer skyldes at vi har vært altfor besatte av inflasjonen og å holde en stram pengepolitikk. Det har til syvende og sist beriket bankfolkene langt mer enn det har kommet selskapsentreprenørene til gode.

Provokatør og medieyndling

Hugh Hendrys berømmelse har steget i takt med en rekke markante og kontroversielle medieopptredener. På Youtube er det lastet opp en rekke klipp, som «Hugh Hendry's Greatest Hits». I BBC-klippet kan man oppleve den iltre skotten i diskusjon med nobelprisvinner Joseph Stiglitz om situasjonen i Hellas. Stiglitz har akkurat levert en grundig analyse, og Hendry reagerer med å si: «Ehh hei! Kan jeg fortelle deg om den virkelige verden?». Eller et annet program hvor Hendry er i klinsj med danske Poul Nyrup Rasmussen, som angriper Hendry for hans investeringsetikk. Hendry forteller seerne om hans opplevelser med «champagnesosialister» som Nyrup Rasmussen, når han møter dem på første klasse rundt om i verden.

De senere årene har Hugh Hendry lovet å tone ned sine medieopptredener av hensyn til kundene i Eclectica Asset management. Men vi håper at det ikke gjelder på Nyttårskonferansen, hvor han har lovet å gi deltakerne et innblikk i hans skisser for den globale økonomien de neste to årene i foredraget «A macro outlook for 2016»

 Les mer om SKAGEN Fondenes Nyttårskonferanse 2016

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up