Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

Baker Hughes utgjorde ved utgangen av oktober 1,5 prosent av porteføljen til SKAGEN Global, med en latent gevinst på 180 millioner kroner.

Nevnte samtaler kommer ikke overraskende på vår nye investeringsdirektør, Ole Søeberg, som for en uke siden kom med følgende kommentar i statusrapporten til SKAGEN Vekst:

-Oljeservicesektoren møter motvind som følge av lavere oljepriser, og økt fokus på kostnader blant oljeselskapene. Det betydelige verdifallet vi har sett blant selskaper innen oljeservice gir gode muligheter for konsolidering.

Oljeprisen har siden i sommer falt fra over 110 dollar til under 80 dollar fatet. Det laveste nivået på fire år. Og det er ingen tegn til at oljeprisen skal opp i nærmeste fremtid.  

Søeberg påpeker at selskaper på denne tiden av året forbereder budsjetter og planer for neste år. Beskjeden økonomisk vekst tilsier fortsatt bruk av kostnadskniven, slik tilfellet har vært siden finanskrisen.

Vi sitter på flere kandidater

Mange selskaper har fortsatt store kontantbeholdninger, som genererer liten eller ingen avkastning. Alternativene for en bedret egenkapitalavkastning til aksjonærene er å øke utbyttebetalingen, kjøpe tilbake egne aksjer eller foreta fusjoner og oppkjøp.

SKAGENs porteføljeforvaltere har fra årets begynnelse forventet at 2014 skulle bli et år med økt aktivitet innen fusjoner og oppkjøp. I tillegg til ovennevnte store kontantbeholdninger i selskapene, sitter såkalte oppkjøpsfond (private equity) med mye cash som venter på et bytte.

Revisjonsfirmaet KPMG kan melde om en vekst så langt i år på 26 prosent innen oppkjøp og fusjoner globalt. Nivået ligger fortsatt bare på halvparten av hva vi så under gullåret 2007.

Attraktive priser på selskapene i våre aksjeporteføljer gjør at det kan dukke opp nye samtaler om fusjoner og oppkjøp fremover hvor våre selskaper er involvert.

keyboard_arrow_up