Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

Halliburton vil kjøpe Baker Hughes, en stor post i SKAGEN Global. Foto: Baker Hughes


Aksjonærene i Baker Hughes vil i følge meldingen i dag motta 1,12 Halliburton aksje og USD 19 i kontanter. Halliburton handlet til USD 53,23 per aksje på onsdag. Til sammenligning ble Baker Hughes sin aksje handlet til USD 50,98, før nyheten ble offentlig kjent.  

Baker Hughes utgjorde ved utgangen av oktober ca. 1,5 prosent av porteføljen til SKAGEN Global. Siden torsdag og fram til i dag har Baker Hughes hatt en oppgang på ca. 35 prosent. For SKAGEN Global betyr dette ca. 0,5 prosent i avkastning, tilsvarende ca. 230 millioner kroner.

 «Dette er veldig spennende fordi det kan være begynnelsen på noe større,» sier Knut Gezelius, som har overtatt som hovedforvalter for SKAGEN Global.

Oljeservicesektoren har møtt motvind som følge av lavere oljepriser, og økt fokus på kostnader blant oljeselskapene. Både oljeprisen og aksjekursen til Baker Hughes har falt rundt 30 prosent siden i sommer. Gezelius påpeker at store selskaper alltid har brukt lavere oljepriser til konsolidering

Det betydelige verdifallet både i oljepris og innen serviceselskaper har skapt god grobunn for konsolidering. Attraktive priser på selskapene i våre aksjeporteføljer gjør at det kan dukke opp nye samtaler om fusjoner og oppkjøp fremover hvor våre selskaper er involvert.

For å se hvilke andre selskaper SKAGEN har i sine porteføljer, se porteføljeoversiktene på våre hjemmesider. 

keyboard_arrow_up