Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

Den gode utviklingen fortsatte inn i desember og SKAGEN Global, SKAGEN Kon-Tiki, SKAGEN Vekst  og SKAGEN M2 satte forrige fredag alle kursrekorder. Den gode absolutte avkastningen i SKAGEN Global og SKAGEN Kon-Tiki har vært drevet av utviklingen i flere selskaper eid i gjennom flere år.

Porteføljeforvalterne har solgt seg ut av noen poster etter oppgang i aksjekursene. I tillegg ble beholdningen redusert i selskaper der det er vurdert slik at det ikke er tilstrekkelig oppside i forhold til den risikoen som er forbundet med investeringen.

Med andre ord, så har vi posisjonert oss litt for framtiden.

I SKAGEN Global har teamet siden september jobbet mot å redusere antall poster og dermed konsentrere porteføljen noe mer mot de selskapene de har mest tro på. Listen over poster som har blitt avhendet i løpet av høsten er tilgjengelig i statusrapporten. En kan også lese om den nye investeringen i Kingfisher, som er inne i en snuoperasjon som gir oss tro på selskapet på sikt.

I SKAGEN Kon-Tiki viste flere selskaper god utvikling, inkludert Royal Caribbean Cruises, Royal Unibrew, Tata Global Beverages og REC Solar. Disse aksjene har blitt solgt ut fordi de er nær kursmålene sine og vi har funnet bedre muligheter andre steder. Les statusrapporten for november.

I SKAGEN Vekst har det også blitt gjort noen mindre endringer og posten i danske Carlsberg ble økt. Samtidig økte posisjonene i Lundin Petroleum og ABB, mens Avance Gas og REC Solar solgt ut. Les mer i statusrapporten for november.

SKAGEN m2, som har hatt den beste utviklingen i år med 31 prosent stigning, fortsatte feiringen av to-års dagen med nye kursrekorder for fondet.  Mindreavkastning målt mot referanseindeksen skyldes hovedsakelig den store styrkelsen av amerikanske dollaren mot norske kroner fordi fondet er undervektet i dollar. For mer les statusrapporten for november.

keyboard_arrow_up