Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

Leif Ola Rød har 20 års erfaring fra bransjen og har spillt en sentral rolle i SKAGEN siden 2012.

Leif Ola Rød har 20 års erfaring fra bransjen og har spilt en sentral rolle i SKAGEN siden 2012.

Det ble store overskrifter da SKAGEN Fondene kunngjorde at det kommer en ny administrerende direktør på nyåret. Posisjonen som det nordiske alternativet til de store globale forvalterne vekker både følelser og stolthet. Ikke minst i Stavanger, hvor hovedkvarteret ligger.

Fondsforvaltning i blodet

 Valget av ny administrerende direktør falt på en kandidat med inngående kjennskap til SKAGEN og fondsforvaltning som få i bransjen kan matche. Leif Ola er innbegrepet på en pasjonert ildsjel innenfor fondsforvaltning.

- Fondsforvaltning har vært en svært stor del av livet mitt de siste 20 årene. Stillingen som administrerende direktør i SKAGEN Fondene er derfor også drømmejobben. Det er som å bli trener i den absolutte Superligaen, hvor jeg skal jobbe sammen med noen av de beste forvaltere og rådgivere i  bransjen, sier Leif Ola. Han har allerede nær kunnskap til den optimale lagoppstillingen i SKAGEN. I de siste to årene har han vært leder for forretningsstøtte og kontroll i SKAGEN. 

Før Leif Ola kom til SKAGEN spilte han en sentral rolle i utviklingen av fondsforvalterselskapet Odin. Som porteføljeforvalter fra 1994 og senere som investeringsdirektør. I 1998 ble han administrerende direktør. Over 13 år var han med på å utvikle og internasjonalisere selskapet. Nå ser han frem til å bruke erfaringene i SKAGEN.

- Jeg forlot stillingen som administrerende direktør i Odin i 2012 da jeg fikk mulighet til å jobbe med filosofien og de verdier som SKAGEN Fondene bygger på. Jeg har kjent Harald Espedal i over 13 år og har fulgt selskapet tett i 20 år. Selv da jeg var konkurrent har jeg alltid respektert SKAGEN. Det var en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Jeg gleder meg til å sette meg i stolen.

Kontinuitet og utvikling

 Når Leif Ola overtar roret 1. januar 2015 betyr det samtidig at stillingen som investerings- og administrerende direktør blir delt opp i to stillinger. Danske Ole Søeberg blir ny investeringsdirektør, mens Leif Ola får mulighet til å dedikere seg utelukkende til jobben som administrerende direktør.

- Fordelen ved å splitte Haralds rolle i to er at jeg som administrerende direktør får enda mer tid til å utvikle forretningen i SKAGEN Fondene og møte kunder og investorer. Rollefordelingen vil uten tvil komme SKAGEN til gode. Jeg syns vi er et svært sterkt team som både byr på kontinuitet og nye visjoner, sier Leif Ola.

I første omgang vil kundene ikke mer så mye til direktørbyttet. SKAGENs unike investeringsfilosofi, uavhengighet og de skandinaviske verdiene vil fortsatt være sentralt for SKAGEN Fondene. Målet er at vi også i fremtiden vil levere best mulig risikojustert avkastning til kundene våre. I det lengre perspektivet har Leif Ola fortsatt store visjoner for selskapet.

- Min viktigste oppgave blir å bevare og videreutvikle SKAGEN Fondenes posisjon som den uavhengige og kontrære forvalteren i Norden. I den forbindelse får jeg uten tvil et stort ansvar under eierskiftet vi står overfor. Men jeg vil heller ikke legge skjul på at jeg har ambisjoner om fortsatt å øke vårt internasjonale fotavtrykk i enda høyere grad.

Leif Ola Rød er 54 år og utdannet siviløkonom. Han bor en time sør for Oslo sammen med kona. De har fire store barn, to døtre og to sønner, tre av dem er flyttet hjemmefra. Som mange andre er han glad i å bruke naturen. Enten med seiling eller turer i skog og mark. Om vinteren bruker han så mye tid som mulig på ski. 

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up