Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

Vivek Wadhwa er av talerne på SKAGEN Fondenes Nyttårskonferanse 2015.

IT-guru og gründer, Vivek Wadhwa, er klar i sin tale. Budskap til næringslivet er også soleklart;

De som ikke henger med i den teknologiske utviklingen, med de nyvinninger og produktivitetsgevinster dette medfører, er morgendagens tapere, mener Wadhwa.

Roboter, nanoteknologi, 3D skrivere, selvkjørende biler, droner, nye medisiner – you name it. Den rivende teknologiske utviklingen er svært positiv for næringslivet. Den kan også gjøre verden til et bedre sted å leve. Å gjøre det umulige mulig, påpeker han.

Kan ikke leve på laurbærene 

Hvor farlig det er å lene seg tilbake som kongen på haugen, og regne med å være der også i fremtiden er livsfarlig. Bokstavelig talt. Vi har flere gode eksempler på det.

Kodak, verdens ledende innen foto, hvor ble de av? Innen mobiltelefon kan vi raskt nevne Motorola med klapptelefonen. HTC med de første brukervennlige smarttelefonene. Nokia, som for bare noen få år siden hadde over 50 prosent av verdensmarkedet for mobiltelefoner, har nå forsvunnet inn i Microsoft-systemet. 

Felles for dem alle var at de ikke hang i med i den teknologiske utviklingen.

Populær spaltist 

Wadhwa er ansvarlig for undervisningen av en utvalgt gruppe ledere innen teknologier som kommer til å forandre verden. Han er også rådgiver for flere regjeringer, og populær mentor for teknologigründere.

Wadhwa har en god og skarp penn, som setter sine spaltespor i The Washington Post, Bloomberg Business Week ,The Wall Street Journals Accelerators blog og finanstidsskriftet Forbes.

Temaene for innleggene er basert både på prosjekter han deltar i og hvordan han ser for seg den teknologiske utviklingen fremover. Muligheter og trusler, for både bedrifter og land. 

USAs kostbare nei til emigranter

Et tema som opptar den indisk fødte amerikaneren Vivek Wadwha er hvilke ressurser USA går glipp av når myndighetene ber høyt utdannede emigranter, uten gyldig visum, reise hjem igjen.

Som Wadhwa uttalte det til Time Magazine; «Vi ser en boom innen teknologi og oppstart av nye IT-bedrifter i land som India, Kina - til og med Russland, fordi disse ressurspersonene ikke får lov å bli boende i USA”.

Wadhwa har skrevet flere bøker, og i sin siste bok tar han for seg dette temaet. Boken bærer tittelen «The Immigrant Exodus: Why America Is Losing the Global Race to Capture Entrepreneurial Talent».

Blant verdens mest innflytelsesrike

I 2013 ble Wadhwa, av nevnte Time Magazine, kåret som en av de 40 mest innflytelsesrike personer i verden innen teknologi.

Du kan følge Vivek Wadhwa på Twitter, @wadhwa, og finne hans forskningsrapporter på wadhwa.com. 

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up