Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

Han er nå sjef for The Earth Institute på Columbia University og spesialrådgiver for FN’s generalsekretær Ban Ki-Moon. Han rankes som en av verdens fremste eksperter på globalisering og dens utfordringer. http://www.earthinstitute.columbia.edu/sections/view/9

Krisespesialist i Latin-Amerika og Øst-Europa

På midten av 1980-tallet begynte Jeffrey Sachs som rådgiver for land i krise. Bolivia var et land med hyperinflasjon og problemer med å betale tilbake sine lån til det internasjonale pengefondet (IMF) og ble hans første «pasient». Deretter fulgte Polen, hvor han ble økonomisk rådgiver for Solidaritetsbevegelsen. Han var også rådgiver til både den avgående Sovjetlederen Michail Gorbatsjov og den påtroppende russiske presidenten Boris Jeltsin. Jeffrey Sachs ble verdensledende på å guide kommunistland inn i en kapitalistisk verden.

En oppskrift som er blitt nært knyttet til Jeffrey Sachs er «sjokkterapi». Det går ut på å liberalisere et lands økonomi ved å avskaffe priskontroller, dereguleringer og privatiseringer. Dette for raskt å oppnå stabilisering. En oppskrift som også har fungert bra i land som Polen og Tsjekkia, men som også er kritisert for å ha økt forskjellene.  

Fattigdomsbekjemper med Ban Ki-Moon, Bono og Jolie

Siden 1995 har Jeffrey Sachs fokusert på de fattigste landene i Afrika. Han har jobbet med mer enn 20 land på kontinentet og vært rådgiver for både regjeringer og det internasjonale verdenssamfunnet.

Gjennom arbeidet i Afrika og FN’s milenniumsmål har Sachs blitt kjent med internasjonale celebriteter som rockeartisten Bono og skuespilleren Angelina Jolie, som begge er blitt hans venner. Jeffrey Sachs har over tid blitt mer kritisk
til IMF’s tiltak som han mener er utilstrekkelig for jordas fattige land.

Hyperproduktiv

Jeffrey Sachs har skrevet hundretalls akademiske artikler og flere mer populærvitenskaplige bøker. Tre av disse er The End of Poverty , Common Wealth og The Price of Civilization som har blittt New Yorks Times bestselgere. Sachs er utnevnt til en av verdens 100 mest innflytelsesrike mennesker av tidsskriftet Time, og New York Times har kalt ham “trolig verdens viktigste økonom».

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up