Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt oss chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

- Muligheter etter amerikansk valgoverraskelse

Før USA gikk til valgurnene tirsdag kveld, norsk tid, var det forventet at Donald Trump måtte få til en historisk gjenopphenting av forspranget til Hillary Clinton for å kunne vinne presidentvalget. Men ganske snart ble det klart at han hadde nok stemmer til å sikre seg seieren.

Valgresultatet har sendt alt fra amerikanske dollar til det japanske aksjemarkedet nedover. En av de få aktivaklassene som steg dagen etter valget er gull, som vanligvis brukes som sikkerhet i urolige tider.

- Nå er det viktig å holde hodet kaldt og fokusere på langsiktig verdibasert selskapsplukking, sier Investeringsdirektør Alexandra Morris. Den nåværende situasjonen skaper muligheter, mener hun.

Pippa Malmgren: Forutså at Trump ville bli valgt 10 måneder før valget

Markedet liker ikke usikkerhet

Med Hillary Clinton som president ville det meste av det politiske løpet framover være kjent. Det er mer uklart hvilken politikk Donald Trump vil føre for verdens største økonomi. I SKAGEN forventer vi derfor at markedsuroligheten kan fortsette i noe tid – i det minste til det blir klart hva Donald Trump som president vil bety for verdenshandel og den globale sikkerhetssituasjonen.

- Markedet liker ikke usikkerhet og vil reagere med svingninger, forklarer Morris.

Dette har man sett tydelig i futures-kontrakter på den amerikanske S&P500-indeksen som falt 5 prosent i løpet av valgnatten. Det amerikanske aksjemarkedet hadde ikke åpnet i skrivende stund.

I Europa falt aksjeindeksene med det meste siden Storbritannias sjokkavstemming om å forlate den Europeiske Union i sommer. Samtidig gikk gullprisen og statsobligasjoner opp, som begge regnes som sikrere investeringer i urolige tider. Den meksikanske pesoen falt med det meste siden 2008 på bekymring om at amerikansk handelspolitikk vil bli mer proteksjonistisk under Donald Trump.

Interessant nok gikk det bare en uke før FTSE 100 var tilbake på samme nivå som før den overraskende Brexit-avstemningen i juni.

- SKAGEN er en langsiktig investor og vi ser forbi hendelser som denne. Våre porteføljeforvaltere ser nå på om det er mulig å benytte svingningene til å plukke opp gode selskaper til en lav pris, sier Morris.

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det er knyttet risiko til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før tegning oppfordres det til å lese fondenes nøkkelinformasjon og prospekt. Oversikt over kostnader finnes på www.skagenfondene.no/kostnader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å registrere samtykker du til at SKAGEN registrerer e-postadressen din for dette formålet. Du kan når som helst avslutte abonnementet ved å bruke lenken i e-postene du mottar. Se mer info rundt SKAGENs personvernregler.

keyboard_arrow_up