Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

- Muligheter etter amerikansk valgoverraskelse

Før USA gikk til valgurnene tirsdag kveld, norsk tid, var det forventet at Donald Trump måtte få til en historisk gjenopphenting av forspranget til Hillary Clinton for å kunne vinne presidentvalget. Men ganske snart ble det klart at han hadde nok stemmer til å sikre seg seieren.

Valgresultatet har sendt alt fra amerikanske dollar til det japanske aksjemarkedet nedover. En av de få aktivaklassene som steg dagen etter valget er gull, som vanligvis brukes som sikkerhet i urolige tider.

- Nå er det viktig å holde hodet kaldt og fokusere på langsiktig verdibasert selskapsplukking, sier Investeringsdirektør Alexandra Morris. Den nåværende situasjonen skaper muligheter, mener hun.

Pippa Malmgren: Forutså at Trump ville bli valgt 10 måneder før valget

Markedet liker ikke usikkerhet

Med Hillary Clinton som president ville det meste av det politiske løpet framover være kjent. Det er mer uklart hvilken politikk Donald Trump vil føre for verdens største økonomi. I SKAGEN forventer vi derfor at markedsuroligheten kan fortsette i noe tid – i det minste til det blir klart hva Donald Trump som president vil bety for verdenshandel og den globale sikkerhetssituasjonen.

- Markedet liker ikke usikkerhet og vil reagere med svingninger, forklarer Morris.

Dette har man sett tydelig i futures-kontrakter på den amerikanske S&P500-indeksen som falt 5 prosent i løpet av valgnatten. Det amerikanske aksjemarkedet hadde ikke åpnet i skrivende stund.

I Europa falt aksjeindeksene med det meste siden Storbritannias sjokkavstemming om å forlate den Europeiske Union i sommer. Samtidig gikk gullprisen og statsobligasjoner opp, som begge regnes som sikrere investeringer i urolige tider. Den meksikanske pesoen falt med det meste siden 2008 på bekymring om at amerikansk handelspolitikk vil bli mer proteksjonistisk under Donald Trump.

Interessant nok gikk det bare en uke før FTSE 100 var tilbake på samme nivå som før den overraskende Brexit-avstemningen i juni.

- SKAGEN er en langsiktig investor og vi ser forbi hendelser som denne. Våre porteføljeforvaltere ser nå på om det er mulig å benytte svingningene til å plukke opp gode selskaper til en lav pris, sier Morris.

USA

Det amerikansk-kinesiske dilemmaet

Hvordan har reverseringen av kapitalstrømmer siden pandemien påvirket aksjemarkedene og hvilke ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra USA

Skal jeg kjøpe aksjefond nå, eller vente med å investere?

Det fins heldigvis et enkelt svar som gjør at du slipper å til stadighet følge med. Jeg skal røpe ...

Hvordan ser SKAGEN på valget i USA?

De som håpet på en rask avklaring i USA har flere skuffelser i vente. Hvem som inntar Det hvite hus ...

Investeringsdirektøren: Mulighetene ligger i vekstmarkedenes problemer

Utviklede markeder hadde nok et godt kvartal, mens det var motbakke for vekstmarkedene. Nå kan det ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up