Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

Smilende rådgiver
Rådgiver Synnøve Hellestø Ramslie mener du bør se på fordelingen din mellom aksjefond og rentefond. - Har du mer enn ti år igjen til pensjonsalder, bør alt plasseres i aksjer.

- Aller først vil jeg påpeke at et pensjonskapitalbevis ikke nødvendigvis ligger i skuffen din hjemme. Har du opparbeidet deg pensjon fra tidligere arbeidsgiver i privat sektor, men vet ikke hvor beviset ligger, kan du logge deg inn på www.norskpensjon.no. Her finner du enkel informasjon, som hvor pengene dine forvaltes og hva avtalenummeret er.

Dette bør du ta stilling til:

  • Hvor er pensjonsmidlene (pensjonskapitalbeviset) dine plassert, og har du oversikt over dem?
  • Er du fornøyd med forvalters avkastning på dine pensjonsmidler og har du riktig risikoprofil?

- Pensjonskapitalbevis kan se ut som småpenger, derfor er det viktig å huske på at summen kan bli stor over tid, sier Synnøve.

Tross alt – pensjonskapitalbeviset er dine penger, du har jobbet hardt for dem, så ikke la dem visne bort.

- For å unngå det, bør du gi pengene mulighet til å vokse. Her kommer dette med risikoprofil inn. Det kan høres litt skummelt ut for noen, men det betyr enkelt og greit hvordan fordelingen din er mellom aksjefond og rentefond. Har du mer enn 10 år igjen til pensjonsalder anbefaler jeg at du sparer pensjonskapitalbeviset i aksjefond, altså 100 prosent i aksjer, for å få mulighet til god avkastning og en høyere pensjonsutbetaling.

- Flytting av pensjonskapitalbevis er enkelt. Enda bedre er det når det er gratis, og det at du kan samle de på ett sted gir deg oversikt – siden du får kun én konto å forholde deg til. Har du pensjonskapitalbevis fra flere arbeidsgivere, får du samlet utbetaling fra disse når den tid kommer.

 

< Tilbake til bloggen

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up