Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

Russlandekspert Fiona Hill: Sannheten ligger bak det politiske spillet

Skal du forstå Putins svakheter og intensjon med krigen i Ukraina må du se nøye etter, forklarte Fiona Hill på Nyttårskonferansen i januar. Putin har nemlig bedrevet et storpolitisk skuespill som har forført mange. Hill mener at Putin har skapt det man kaller et "svært tilpasset personlig miljø" rundt seg, som har flyttet fokus fra de faktiske politiske forhold til eksempelvis sykdomshistorikk og utseende.

Ser man nøye etter ser du fort en atferd som ikke stemmer overens med det bildet han forsøker å skape av seg selv og krigen i Ukraina, understreket Hill. Hun er overbevist om at Putin har vært fastfryst i et verdenssyn og ambisjoner om å gjenvinne Russlands historiske storhet lenge. Og denne fastlåstheten har påvirket forholdet til rådgiverne, som han sirkler rundt i små grupperinger rundt seg etter eget forgodtbefinnende. Dette har økt avstanden mellom Putin og rådgiverne hans, som igjen betyr at han på mange områder ikke har mottatt presis informasjon. Blant annet skulle han, ifølge Hill, ha blitt forledet til å tro at invasjonen av Ukraina ville gå lettere enn vi har sett til nå. Han holder etter hvert sine rådgivere så langt unna at han ikke mottar oppdatert informasjon om krigen.

På Nyttårskonferansen vurderte Hill at Putin så muligheten for å vise Russlands muskler allerede før den famøse sikkerhetskonferansen i München i 2007, hvor Russland var på vei til å bli en av verdens største økonomier. Han har tenkt at tiden har vært inne lenge. Men i dag ser verden svært annerledes ut, og derfor mener Hill at Putin vil skru ytterligere opp for å nå målene sine. Han kan ikke forestille seg at han risikerer å tape krigen, og derfor jobber han ikke med et "etter".

Ifølge Hill kan krigen, som har utviklet seg til en konflikt med globale konsekvenser, vare lenge, forutsatt at Vesten vil fortsette å sende våpen til Ukraina.

En avslutning på krigen og eventuelle fredsforhandlinger må skje gjennom FN, mener Hill, fordi det krever en internasjonal ramme.

Se innlegget til Fiona Hill

Nyttårskonferansen

Eliot Higgins: Open source-etterforskning kan bekjempe Putins propaganda

Elliot Higgins grunnleggeren av Bellingcat, en etterforskningsgruppe som bruker åpne kilder på ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Nyttårskonferansen

Aswath Damodaran: Usikkerhet er en fordel for aktive forvaltere

- Som investor behøver du ikke nødvendigvis å være bekymret for usikkerheten hvis du satser på ...

Mohamed El-Erian: En fragmentert verden trenger aktiv forvaltning

Aktiv forvaltning er svaret på mange av de problemene investorer kommer til å oppleve i fremtiden, ...

Finner verdi der andre ikke leter

Da porteføljeforvalter Jonas Edholm fikk høre at "de mest interessante plantene vokser og lever i ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up