Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

Optimistisk bærekraftguru: Mike Berners-Lee til Nyttårskonferansen

Mike Berners-Lee er universitetslærer, vitenskapelig rådgiver til selskaper som vil minske klimaavtrykket, forfatter og ledende bærekraftsekspert. Akkurat i det mørke året 2020 er han mer optimistisk enn på lenge.

- Viruset har vist at vi kan få til forandringer i et omfang mange av oss trodde var umulig, siden vi alltid har levd på en bestemt måte. Men nå har vi bevist at vi naturligvis kan endre oss, sa han i et intervju nylig.

- Vi kan bestemme hvordan vi lever, og det kan være annerledes enn i dag. Så vi befinner oss i en spennende tid hvor alt er mulig.

Bananer er bra

Som sønn til to fremstående britiske matematikere og bror til mannen som fant opp internett (ja, det er sant!) var etternavnet hans allerede kjent i England. Mike ble internasjonalt etablert på egen hånd for rundt 10 år siden med boka "How Bad Are Bananas? The Carbon Footprint of Everything", som kom i nyutgivelse i 2020. I boka regner han ut klimapåvirkningene for de fleste mer eller mindre hverdagslige gjenstander og aktiviteter – fra hva vi spiser, til bitcoin, Twitter, e-post og reiser i rommet. Han viser hva som gjør størst forskjell (fly, oppvarming, svømmebasseng) og hva som har minst påvirkning (bananer er bra).

Håndbok i kunsten å leve bedre

Boka "There Is No Planet B" (2019) kan kalles en handbok i hvordan menneskeheten kan leve bedre på jorda. Den har flere overraskelser og skiller seg fra de fleste bøker om klimaendringer – også her finnes det en god del håp for oss mennesker. Hva slags samfunn kreves for at vi skal nå målet om 0-utslipp? Forfriskende nok blir det ikke fremstilt som et teknologisk problem, snarere hvilke holdninger vi må ha for å kunne minske utslippene og at hele jordas befolkning skal kunne leve anstendige liv.

I januar kan du høre Mike Berners-Lee på SKAGENs Nyttårskonferanse. Han skal snakke om de holdningene som kreves for at vi skal lykkes – blant annet bli flinkere til å samarbeide, menneskerettigheter og sannferdighet.

Meld deg på Nyttårskonferansen– det er gratis

 

Program for Nyttårskonferansen

Nyttårskonferansen er for årets viktigste konferanse for deg som er glad i finans - nå i digitalt format. Se hele programmet for Nyttårskonferansen 12. januar!

 

Les mer arrow_right_alt
Nyttårskonferansen

Eliot Higgins: Open source-etterforskning kan bekjempe Putins propaganda

Elliot Higgins grunnleggeren av Bellingcat, en etterforskningsgruppe som bruker åpne kilder på ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Nyttårskonferansen

Aswath Damodaran: Usikkerhet er en fordel for aktive forvaltere

- Som investor behøver du ikke nødvendigvis å være bekymret for usikkerheten hvis du satser på ...

Russlandekspert Fiona Hill: Sannheten ligger bak det politiske spillet

Skal du forstå Putin og krigen i Ukraina må du kikke bak fasaden, sa Fiona Hill, tidligere ...

Mohamed El-Erian: En fragmentert verden trenger aktiv forvaltning

Aktiv forvaltning er svaret på mange av de problemene investorer kommer til å oppleve i fremtiden, ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up