Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

Portrett av mann
Torsten Slok blir ofte omtalt som "grafguruen" fordi han i sin tid i Deutsche Bank sendte ut grafer hver uke. De var ikke bare informative, de var ofte tankevekkende også.

Etter 15 år i Deutsche Bank i New York byttet sjefsøkonom Torsten Slok i sommer arbeidsgiver til Apollo Investment Corporation med 2,6 milliarder dollar under forvaltning.

Den 49 år gamle dansken er utdannet økonom fra Københavns Universitet og frem til han ble ansatt i Deutsche Bank i 2005 blant annet økonom hos OECD i Paris og IMF i Washington. Han er en mye brukt kilde i mediene, og har gjennom årene ofte kommentert finansforhold i blant annet CNBC og Bloomberg. Han er ikke bare kjent for sitt suverene makroøkonomiske overblikk og syn på markedet, men i like stor grad for sine svært originale og innsiktsfulle grafer han sendte ut hver uke. Det ga ham tilnavnet "grafguruen".

Samme dag som han offentliggjorde sin avgang fra Deutsche Bank falt bankens aksjer betydelig. Det fikk mediene til å spekulere i om det kunne være en sammenheng mellom de to begivenhetene. Journalist Holger Zschaepitz fra den tyske avisen Die Welt helte bensin på bålet 2. juli i år med en tweet, hvor han skrev:

"Min graf-guru Torsten Slok forlater Deutsche Bank etter 15 år og omtrent 2000 fascinerende grafer i innboksen min. DB (Deutsche Bank)-aksjen måtte gi fra seg litt av oppgangen på bakgrunn av den meldingen."

Aksjens nedtur fortsatte gjennom dagen, og det har nok heller vært snakk om litt tørr tysk humor og en respektfull avskjedshilsen fra journalistens hånd, enn en egentlig årsaksforklaring.

Torsten Slok regnes som en av verdens fremste bankøkonomer, og har utvilsomt vært en høyt skattet ekspertkilde i sin tid i Deutsche Bank. Han var særlig berømt for sine weekend-oppdateringer og presise analyser. Det er nok ikke tilfeldig at det umiddelbart er ansatt tre medarbeidere for å fylle Torsten Sloks tidligere stilling.

På SKAGENs Nyttårskonferanse kan du glede til å høre Torsten Sloks syn på utsiktene for den globale økonomien det kommende året, den europeiske og amerikanske sentralbanken og naturligvis utsiktene til finansmarkedene fremover. Du skal ikke se bort fra at han også utdyper hvorfor han mener at den absolutt viktigste begivenheten i 2021 er hvor raskt det er mulig å vaksinere verdens befolkning.

 

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up