Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

3 min lesing

Eileen Burbidge – den tilfeldige oppstartskapitalisten

Når fintech-entreprenøren Eileen Burbidge gjester SKAGEN Fondenes Nyttårskonferanse 2017 er det for å dele erfaringer fra en utradisjonell karriere og annerledes tilnærming til investeringer, og gi oss et verdifullt innblikk i den teknologiske utviklingen i finansbransjen.

Engasjement

Eileen Burbidge har allerede en høy stjerne i London. Etter at oppstartsfondet Passion Capital startet i 2011 har hun og partnerne vært finansielle fødselshjelpere til 60 teknologiselskaper og over 100 gründere. For den innsatsen har amerikansk-fødte Burbidge fått en MBE av dronningen ( Most Excellent Order of the British Empire) for sin innsats for britisk næringsliv, i tillegg til en rekke andre offisielle verv.

- Vi har alle ingrediensene for suksess her i Storbritannia, og nå er det også en kulturendring på gang med økt respekt og støtte til entreprenørskap i samfunnet, sier Burbidge til avisa The Guardian. Hun har slått røtter i London og fått britisk statsborgerskap.
Burbidge praktiserer en åpen dør-politikk, har du en god ide eller en ferdig forretningsplan kan du slå av en prat. Men ett krav stiller hun: du behøver ikke banke på hvis du er en «jerk», altså en uhøflig og brautende gründertype.

- Livet er for kort til å jobbe med folk du ikke liker, folk som oppfører seg støtende eller uhøflig. Vi vil jobbe med folk vi liker å tilbringe tid sammen med, sier hun i et intervju med Fortune.

Motivasjon

Passion capital har blant annet hjulpet den omstridte appen Lulu til livet. Den opprinnelige ideen bak programmet var å lage et forum for kvinner hvor de kunne diskutere og dele erfaringer på en rekke områder. Etter den første brukertesten var det imidlertid ett tema som gikk igjen: dating og menn. Derfor videreutviklet grunnleggeren Alexandra Chong appen til en dating-app for kvinner som brukes av 25 prosent av alle kvinnelige college-studenter i USA.

- Vi i Passion liker å tro at vår bakgrunn gjør oss bedre til å vurdere og relatere til entreprenører, og at vi er bedre i stand til å tilføre operasjonell og strategisk verdi til prosjektene, sier Burbidge til Fortune.
Passion Capital ser etter den følelsesmessige tilknytningen gründeren har til prosjektet. Motivasjon og drive er avgjørende for om de vil lykkes.
- Det kommer til å bli vanvittig hardt, så det er viktig at entreprenøren har en dyp følelsesmessig tilknytning som får dem gjennom de tøffe tidene, sier hun.

Hardtarbeidende

Som barn av kinesiske immigranter fikk Burbidge tidlig beskjed om at dersom hun ville oppnå noe i livet måtte hun jobbe hardt for det. Hun studerte computer science ved universitetet i Illinois – et studievalg hun tilskriver foreldrene.

- Foreldrene mine mente at de måtte jobbe mye hardere enn ikke-immigranter. Det samme fikk vi barna høre. «Du kommer ikke til å få de samme sjansene, så du må bevise at du hører til her», pleide de å fortelle henne.

Selv om eksamensresultatene ikke var imponerende, landet hun etter kort tid jobb i Silicon Valley, i selskaper som Apple og Sun.

Vil du høre Eileen Birbidge på Nyttårskonferansen? Det er fortsatt ledige plasser – meld deg på nå

Les også

Eileen Burbidge til Nyttårskonferansen 

Nyttårskonferansen

Eliot Higgins: Open source-etterforskning kan bekjempe Putins propaganda

Elliot Higgins grunnleggeren av Bellingcat, en etterforskningsgruppe som bruker åpne kilder på ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Nyttårskonferansen

Aswath Damodaran: Usikkerhet er en fordel for aktive forvaltere

- Som investor behøver du ikke nødvendigvis å være bekymret for usikkerheten hvis du satser på ...

Russlandekspert Fiona Hill: Sannheten ligger bak det politiske spillet

Skal du forstå Putin og krigen i Ukraina må du kikke bak fasaden, sa Fiona Hill, tidligere ...

Mohamed El-Erian: En fragmentert verden trenger aktiv forvaltning

Aktiv forvaltning er svaret på mange av de problemene investorer kommer til å oppleve i fremtiden, ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up