Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

Dette er vinnerbildet til Reidun Gleditsch Strand, tatt ved Bødalsbreen i Sogn og Fjordane. I tillegg til å vinne 50.000 kroner i fond, fikk Redidun gi 50.000 kroner til Sulitjelma og Omegn Turistforening. Foto: Reidun Gleditsch Strand

Sommerens fotokonkurranse hadde temaet «undervurderte turer». Deltakerne ble oppfordret til å poste bilder fra turer ikke alle andre går, og som de synes omverdenen bør få nyss om.

Reidun Gleditsch Strand web.jpgVinner av hovedpremien ble Reidun Gleditsch Strand (34) fra Drammen. Hun vant 50.000 kroner i form av andeler i aksjefond, i tillegg til 50.000 kroner hun skal dele ut til en lokal medlemsforening i Den norske turistforening (DNT).

– Jeg bor på Fauske, derfor er Sulis turistforening min forening. Jeg gir premien til dem, sier den glade vinneren som synes det er fint at premien kan gå til et av de mindre lokallagene i DNT.

Fant motivet ved en tilfeldighet

Reidun er ikke ukjent med å gå mye og langt. I 2015 gikk hun Norge på langs, og vinnerbildet ble tatt ved Bødalsseter i Sogn og Fjordane. I bakgrunnen av bildet ser vi Bødalsbreen, en brearm av Jostedalsbreen.

- Stien dit var så fin og lettvint å traske innover på. Første bilde i serien er tatt så langt inn jeg gikk. Og for en idyll! Fjell, fosser, breer, kuer og sæter, mer norsk får man det vel ikke, sier Reidun om veien til vinnerbildet.

Bygger hytte

Styreleder Einar Schilliås i Sulitjelma og omegn turistforening er glad for den uventede hjelpa.

– Vi har hyttebygging på gang, så pengene kommer veldig godt med, sier Schilliås.

Den lokale foreninga har cirka 520 medlemmer og ti hytter fordelt på sju steder i Sulitjelmafjellene. Foreninga har dessuten merket mange kilometer med turstier i området.

Har spart siden hun var 15

Vinneren er ikke ukjent med fondssparing.

– Jeg har spart penger i fond siden jeg var 15 år gammel. Disse sparepengene kom godt med da jeg kjøpte leilighet og bil for to år siden, sier hun.

Hun avslører at hun fortsatt har litt ekstra penger plassert i fond.

– Og nå får jeg 50 000 kroner til! Det har ikke helt gått opp for meg ennå. Det eneste jeg har vunnet så langt i livet, var en billett til et hestearrangement da jeg var 13 år. Det husker jeg veldig godt, sier Strand og ler.

Nå kan hun tilføye en ny gevinst til minnene sine.

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up