Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

Mann foran et tre
Porteføljeforvalter Stein Svalestad er snart klar til lansering av SKAGENs anbefalte eksterne aksjefond.

- Det er litt travelt akkurat nå, sier porteføljeforvalter Stein Svalestad.

Sammen med et team av fondseksperter har de fullt opp frem til lanseringen av SKAGENs anbefalte eksterne aksjefond i løpet av høsten.

- Vi ser at det kan være vanskelig å finne de fondene som passer deg og ditt behov i jungelen av fond. I løpet av høsten vil SKAGEN tilby rundt 500 aksjefond, men hvordan skal du finne de som passer deg? Derfor jobber vi med å plukke ut våre anbefalte eksterne fond – fond vi mener vil gi kundene den langsiktige avkastningen de fortjener, sier Stein.

Spennende nyheter

Ekspertteamet skal overvåke de anbefalte eksterne fondenes resultater kontinuerlig. De som ikke lever opp til kvalitetskravene blir byttet ut.

- Det er en spennende prosess. Akkurat nå undersøker vi fond i de vanligste gruppene som norske, europeiske og globale aksjefond. I tillegg leter vi innen mer spesifikke grupper som japanske fond og fond i såkalte frontier markets, sier Stein.

Anbefalingene vil utvides til å omfatte flere enn de første åtte kategoriene fremover.

Aksjesparekonto

De 500 eksterne aksjefondene vil bli tilgjengelige for SKAGENs kunder som har en aksjesparekonto (ASK). Årsaken er at en aksjesparekonto er en av de smarteste og mest fleksible måtene å spare langsiktig i aksjefond. Du får full oversikt over alle aksjefondene dine, både fra SKAGEN og andre, samtidig som du har full fleksibilitet til å velge og bytte til de aksjefondene du foretrekker, skattefritt. Så lenge gevinsten blir stående i ASK, utsetter du skatten.

Alle som vurderer å flytte aksjefondene sine til en ASK bør gjøre det snart – etter nyttår avsluttes skattefritaket for flytting til aksjesparekonto. 

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up