Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

Her er en sniktitt på den nye aksjesparekontoen. Det blir en tjeneste hvor vi har lagt vekt på å gjøre det enkelt å velge mellom fondene. Merk at fondene i denne listen er eksempler.

- Dette håper jeg kundene våre blir fornøyd med, sier brukerekspert i SKAGEN Anders Almås.

I flere måneder har han jobbet med å tilrettelegge den nye aksjesparekontoen, slik at brukerne skal få en god opplevelse når den kommer på lufta i løpet av april.

Mange fond - enkelt å velge

Da SKAGEN lanserte aksjesparekonto i september i fjor var det en løsning som kun åpnet for SKAGENs fond. Flere kunder har etterlyst flere fond å velge mellom i SKAGENs brukervennlige aksjesparekonto. Fra april åpner vi for dette – da tilbyr vi en aksjesparekonto for de fleste norske aksjefondene, og en rekke utenlandske fond.

- Det er mange valgmuligheter og mange alternative løsninger, så utfordringen er å gjøre det så enkelt og oversiktlig som mulig, slik at kundene finner de fondene de ønsker å investere i, sier Anders.

I 25 år har SKAGEN jobbet for å gjøre fondssparing enklere. Nå går vi ett skritt videre og tilbyr 150 utvalgte aksjefond fra mai.

Anders Almås

Anders Almås, brukerekspert i SKAGEN Fondene.

Fondseksperter velger

SKAGENs fondsekspert Stein Svalestad jobber med å finne gode fond til aksjesparekontoen. Sammen med et team av eksperter utvider de fondstilbudet hele tiden. De har i lengre tid besøkt ulike forvaltere, lest seg opp på norske og internasjonale aksjefond for å velge ut de mest interessante. Og dette er bare starten. I løpet av året kommer det enda flere fond, også spesielt utvalgte og unike fondssammensetninger fra fondsekspertene.

Derfor bør du velge aksjesparekonto

Utsett skatt

Med aksjesparekonto kan du bytte fond og utsette å betale skatt på gevinst. Du kan ta ut kostprisen på andelene og la gevinsten stå på konto uten at det utløser skatt.

For privatpersoner

Privatpersoner kan flytte sine aksjefond og børsnoterte aksjer til aksjesparekonto. Du kan kjøpe og selge uten skatt, så lenge gevinsten står på aksjesparekontoen.

Skattefri flytting i 2018

Du kan flytte aksjefondene som ikke står på en aksjesparekonto skattefritt ut 2018. Etter det vil du måtte betale gevinstbeskatning når du flytter fra frie fond til en aksjesparekonto.

Hva er aksjesparekonto?

Aksjesparekonto er en konto hvor privatpersoner kan sette inn sine børsnoterte enkeltaksjer og aksjefond. Du kan fritt kjøpe, reinvestere eller bytte aksjefond uten å betale skatt. Du betaler først skatt når du tar gevinsten ut av aksjesparekontoen.

Fra april kan du flytte beholdningen din i norske aksjefond til en aksjesparekonto i SKAGEN. Det er gratis å starte aksjesparekonto, og det er heller ingen administrasjonskostnader i SKAGEN.

Les også

Spørsmål og svar om aksjesparekonto 
Flytt aksjesparekonto til SKAGEN

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up