Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

Alexandra Morris starter som ny investeringsdirektør i SKAGEN 1. september i år. Foto: Sparebank 1

Alexandra Morris har 20 års erfaring fra finansindustrien og kommer fra stillingen som investeringsdirektør i DNB Asset Management, og var før det leder av Odin Forvaltnings europeiske fond

- Å få sjansen til å være med å videreutvikle SKAGEN i årene som kommer ser jeg på som en fantastisk mulighet. SKAGEN Fondene er det mest spennende forvaltermiljøet i Skandinavia og nyter stor anseelse i markedet hos sine kunder og stor respekt fra sine konkurrenter, sier Alexandra Morris.

Norsk-amerikaner

Alexandra er norsk-amerikaner født i Alabama og har bodd i USA de første 13 årene, før hun flyttet til Norge. Hun er utdannet ved St. Gallen i Sveits og har hatt flere lederstillinger i teknologi og farmasiindustrien før hun i 1996 begynte å jobbe innen finans.
- I løpet av årene har jeg jobbet ved alle sider av bordet, både som aksjeanalytiker i Pareto og Christiania Markets, som leder av Investor Relations i norsk-engelske Amersham i London, og som porteføljeforvalter i Odin Fondene og sist som investeringsdirektør i DNB Asset Management.

I tillegg til bred erfaring fra finans har Alexandra hatt flere styreverv, blant annet i Nordic Nanovector, et norsk børsnotert bioteknologiselskap. Hun har også ledet valgkomiteen i teknologi- og forsvarsselskapet Kongsberg Gruppen. Alexandra er kjent for å være direkte og ha klare ambisjoner og målsettinger.

Interessefellesskap

- Som person søker jeg pragmatiske, praktiske og ukompliserte løsninger. Jeg er dedikert til å finne gode helhetlige løsninger og har et ønske om å gjøre det som er rett, selv om det noen ganger er upopulært og krever hard innsats. Det motiverer meg, og derfor ser jeg frem til å begynne i SKAGEN der grunnfjellet er å lete etter Underanalyserte, Upopulære og Undervurderte investeringer og der det er et interessefellesskap med kundene, sier hun.

SKAGEN-gründer Kristoffer Stensrud ser frem til å ha Alexandra Morris med på laget:
- Vi har kjent Alexandra i mange år og setter pris på hennes faglige dyktighet, direkte væremåte og tror hun vil trives og bidra til å videreutvikle SKAGEN i årene som kommer.

Alexandra tiltrer som investeringsdirektør 1. september i år.

Les også: Ny investeringsdirektør i SKAGEN

 

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up