Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

Ingen dagen derpå

Bølgene i verdens finansmarkeder stilnet fort. Allerede ved åpningen av børsen i USA dagen etter valget var det klart at utviklingen ville være flat og uten større utslag enn på en vanlig handelsdag. Også torsdag 10. november peker pilene oppover.

Holdt hodet kaldt

Markedene har fort tatt innover seg at Trump vant. Samtidig holdt de hodet kaldt og innså at han ikke har inntatt det hvite hus enda. Men, det finnes usikkerhet i markedet fordi svært lite er kjent om hva slags politikk Trump faktisk vil føre etter at han overtar presidentembetet den 20. januar neste år. Spekulasjonene er allerede i gang om hvilke selskaper som vil tjene eller tape på valgresultatet.

Vi forventer at svingninger i markedet kan fortsette i noe tid – i det minste til det blir klart hva Donald Trump som president vil bety. Skatteletter og deregulering av banknæringen kan bli sett på som positivt, mens økte handelshindringer vil bli møtt med negative reaksjoner.

Markedet har allerede flyttet fokuset over til kommende begivenheter. Blant annet det forestående rentemøtet i USA i desember. Der er det fortsatt forventet at den amerikanske sentralbanken vil forsiktig øke styringsrenta for første gang på ett år. Fortsatte svingninger og mindre forutsigbarhet om den økonomiske politikken etter valget kan utsette avgjørelsen om øke styringsrenta.

Til syvende og sist er det de langsiktige resultatene til selskapene i våre porteføljer som bestemmer om våre kunder får god avkastning. Det er dette våre forvaltere konsentrerer seg om hver dag.

Når aksjemarkedet er urolig, ser vi først og fremst etter muligheter for å kjøpe billig aksjer som kan gi andelseierne våre langsiktig avkastning.

Lurer du på noe om fondssparing? Kontakt oss så hjelper vi deg!

USA

Skal jeg kjøpe aksjefond nå, eller vente med å investere?

Det fins heldigvis et enkelt svar som gjør at du slipper å til stadighet følge med. Jeg skal røpe ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra USA

Hvordan ser SKAGEN på valget i USA?

De som håpet på en rask avklaring i USA har flere skuffelser i vente. Hvem som inntar Det hvite hus ...

Investeringsdirektøren: Mulighetene ligger i vekstmarkedenes problemer

Utviklede markeder hadde nok et godt kvartal, mens det var motbakke for vekstmarkedene. Nå kan det ...

USA økte forspranget i august

De utviklede markedene, med USA i spissen, hadde en sterk måned med god avkastning. Til gjengjeld ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up