Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt oss chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

Ingen dagen derpå

Bølgene i verdens finansmarkeder stilnet fort. Allerede ved åpningen av børsen i USA dagen etter valget var det klart at utviklingen ville være flat og uten større utslag enn på en vanlig handelsdag. Også torsdag 10. november peker pilene oppover.

Holdt hodet kaldt

Markedene har fort tatt innover seg at Trump vant. Samtidig holdt de hodet kaldt og innså at han ikke har inntatt det hvite hus enda. Men, det finnes usikkerhet i markedet fordi svært lite er kjent om hva slags politikk Trump faktisk vil føre etter at han overtar presidentembetet den 20. januar neste år. Spekulasjonene er allerede i gang om hvilke selskaper som vil tjene eller tape på valgresultatet.

Vi forventer at svingninger i markedet kan fortsette i noe tid – i det minste til det blir klart hva Donald Trump som president vil bety. Skatteletter og deregulering av banknæringen kan bli sett på som positivt, mens økte handelshindringer vil bli møtt med negative reaksjoner.

Markedet har allerede flyttet fokuset over til kommende begivenheter. Blant annet det forestående rentemøtet i USA i desember. Der er det fortsatt forventet at den amerikanske sentralbanken vil forsiktig øke styringsrenta for første gang på ett år. Fortsatte svingninger og mindre forutsigbarhet om den økonomiske politikken etter valget kan utsette avgjørelsen om øke styringsrenta.

Til syvende og sist er det de langsiktige resultatene til selskapene i våre porteføljer som bestemmer om våre kunder får god avkastning. Det er dette våre forvaltere konsentrerer seg om hver dag.

Når aksjemarkedet er urolig, ser vi først og fremst etter muligheter for å kjøpe billig aksjer som kan gi andelseierne våre langsiktig avkastning.

Lurer du på noe om fondssparing? Kontakt oss så hjelper vi deg!

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det er knyttet risiko til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før tegning oppfordres det til å lese fondenes nøkkelinformasjon og prospekt. Oversikt over kostnader finnes på www.skagenfondene.no/kostnader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å registrere samtykker du til at SKAGEN registrerer e-postadressen din for dette formålet. Du kan når som helst avslutte abonnementet ved å bruke lenken i e-postene du mottar. Se mer info rundt SKAGENs personvernregler.

keyboard_arrow_up