Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt oss chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

Hard start på året i Kina

8. januar 2016

Hva skjer i Kina?

Selv om den kinesiske regjeringen har gjort mye for å berolige investorene på de kinesiske børsene er aksjemarkedet falt markant de siste ukene. Etter en periode med sterkt stigende kurser i Kina punkterte ballongen i noe som lignet på panikk, sensommeren 2015. Det ser ut til at bekymringen for Kinas utvikling fortsatt tvinger kursene ned i starten av 2016. Regjeringens beslutning om å devaluere den kinesiske valutaen denne måneden har kun bidratt til å skape mer uro.

Hvordan påvirker det aksjemarkedene i resten av verden?

Kina er en global vekstmotor. Hvis motoren begynner å hakke påvirker det utviklingen i alle markeder. Det er i høy grad psykologien som spiller inn nå, hvor vi tydelig ser aksjene svinger langt mer i pris enn de ville gjøre hvis prisene slavisk fulgte utviklingen i selskapenes inntjening eller egenkapitalutvikling.

Hva bør jeg som aksjefondsinvestor gjøre?

Det er viktig å ikke tenke eller handle kortsiktig nå. Den positive utviklingen i USA fortsetter og Europa er stadig på vei oppover. Ser du det opp mot fallende arbeidsledighet (utenom Norge), lånevillige banker og større internasjonal forbrukertillit ser det ikke umiddelbart ut som en finanskrise. Er du langsiktig i dine investeringer bør du derfor helle kaldt vann i blodet akkurat nå.

Hva betyr utviklingen for SKAGENs aksjefond?

Vår investeringsfilosofi er verdibasert og langsiktig. Vi driver ikke og timer markedet, men tror på at det kan lønne seg å kjøpe aksjer som er attraktivt priset, og som har potensial til å bli en god investering på lengre sikt. Når det skjer korreksjoner, slik vi opplever nå, skaper det samtidig nye muligheter. Kursfall er aksjer på salg. Det liker vi som verdibasert investor.

Lurer du på hvordan du skal spare i urolige tider? Ta kontakt med kundeservice på mail, chat eller telefon 51 80 39 00, så hjelper vi deg. 

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det er knyttet risiko til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før tegning oppfordres det til å lese fondenes nøkkelinformasjon og prospekt. Oversikt over kostnader finnes på www.skagenfondene.no/kostnader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å registrere samtykker du til at SKAGEN registrerer e-postadressen din for dette formålet. Du kan når som helst avslutte abonnementet ved å bruke lenken i e-postene du mottar. Se mer info rundt SKAGENs personvernregler.

keyboard_arrow_up