Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

3 min lesing

Få mest ut av BSU-en din

20. mars 2017

Med muligheten for en 20 prosent skattelette på det årlige BSU-beløpet (27 500 kr), og markedets beste rente, finnes det nesten ingen unnskyldninger for å ikke spare i BSU. Dette er rett og slett en ren gevinst til deg som er mellom 13 og 33 år.

Vurder sparingen i BSU dersom du tjener under 80 700 kr i året

Først og fremst, vurder sparingen om du tjener under 80 700 kr i året (2023). Den største økonomiske fordelen med BSU-konto er skattefradraget på 10 prosent. For å få skattefradrag må man som kjent ha en inntekt å skatte av. Tjener du under fribeløpet, men ønsker enda å spare til din første bolig, så kan aksjefondsparing, eller "BSU Pluss" være et alternativ. Mange banker tilbyr bankkonto for boligsparing til gunstig sparerente men uten skattefradraget (heter typisk BSU Pluss eller lignende) - noe som kan være lurt å vurdere i påvente av høy nok skattbar inntekt.

Sett 27 500 kr på BSU i begynnelsen av januar

Har du muligheten til det, så anbefales det å sette hele beløpet (27 500 kr) på BSU-kontoen allerede fra første januar, for å få mest mulig ut av rentene – du kan spare nesten 900 kroner på å gjøre det. Da slipper du også å tenke så mye mer på BSU for skattefordelene resten av året, og kan heller sette av ekstra penger til sparing i fond eller BSU Pluss om du har mulighet for å spare enda mer. Ved å sette pengene på BSU-konto allerede i januar vil du ikke bare få utnyttet rentene, men over tid også renter på rentene.

Spar maksbeløpet på BSU-kontoen

Du kan spare totalt 300 000 kr på BSU-kontoen din, 27 500 kr årlig. For å få fullt utbytte av sparingen din må du med andre ord spare i 10 år. Totalt vil du da ha spart så mye som 300 000 selv, og fått tilbake minimum 30.000 på skatten (skattereglene ble endret for 2023). I tillegg kommer rentene på innskuddene dine, og renter på rentene på toppen av dette. Har du råd til det, så er det økonomisk smart å ikke bruke pengene på BSU-kontoen før du har spart opp hele beløpet på 300 000, selv om du i mellomtiden kjøper din første bolig.

Finn den beste BSU-renten på finansportalen

Renter på BSU-kontoen er kjent for å være god. Men, en «feil» mange gjør er å ikke sjekke renten i banken sin. Nærmer du deg 34 år, er det også lurt å sjekke hvilken rente du får på kontoen etter at oppsparingsperioden er over. I noen banker beholder du den gode renten, mens andre setter rentene ned. Ofte har større banker en litt lavere rente enn de mindre lokale, og selv om det ikke virker så mye med 4 prosent sammenlignet med 3, så vil dette utgjør mye på sikt. Sjekk og sammenlign renten fra banken din med andre banker sin rente, på finansportalen.no – og husk, du er ikke gift med banken din.

Les også

BSU: Spar nesten 900 kr på å fylle opp i januar 

< Tilbake til bloggen

Dette betyr rentes rente-effekt

Vit hva renter gjør med sparingen din. Resultatet kan bli gledelig!

Les mer arrow_right_alt
Ekspertens sparetips

- Gjør minst mulig. Porteføljestrateg Stein Svalestad gir deg gode sparetips for urolige tider.

Les mer arrow_right_alt
Boligsparing

BSU: Spar nesten 900 kroner på å fylle opp i januar

Du tjener ekstra ved å plassere 27 500 kroner i BSU i begynnelsen av året. Les saken nå arrow_right_alt

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up