Hopp til hovedinnholdet
mann som ser på leiligheter
Når du sparer til bolig er det smart å vite om og dra nytte av alle fordelene til BSU-kontoen din.

Med muligheten for en 20 prosent skattelette på det årlige BSU-beløpet (25 000 kr), og markedets beste rente, finnes det nesten ingen unnskyldninger for å ikke spare i BSU. Dette er rett og slett en ren gevinst til deg som er mellom 13 og 33 år.

Vurder sparingen i BSU dersom du tjener under 74 660 kr i året

Først og fremst, vurder sparingen om du tjener under 74 660 kr i året (2017). Den største økonomiske fordelen med BSU-konto er skattefradraget på 20 prosent, og tjener du under det gitte beløpet så vil du ikke få utnyttet skattefradraget maksimalt. Tjener du under dette beløpet, men ønsker enda å spare til din første bolig, så kan aksjefondsparing, eller BSU 2.0 være et alternativ. BSU 2.0 har samme rente som BSU, men mangler skattefradraget.

Sett 25 000 kr på BSU i begynnelsen av januar

Har du muligheten så anbefales det å sette hele beløpet (25 000 kr) på BSU-kontoen allerede fra første januar, for å få mest mulig ut av rentene – du kan spare 800 kroner på å gjøre det. Da slipper du også å tenke så mye mer på BSU for skattefordelene i år, og kan heller spare litt på BSU 2.0, hvis du har mulighet for å spare enda mer. Ved å sette pengene i banken allerede i januar vil du ikke bare få utnytte rentene, men over tid også renter på rentene.

Spar maksbeløpet på BSU-kontoen

Du kan spare totalt 300 000 kr på BSU-kontoen din, 25 000 kr årlig. For å få fullt utbytte av sparingen din må du med andre ord spare i 12 år. Totalt vil du da ha spart så mye som 300 000 selv, men også fått tilbake så mye som 60 000 på skatten. I tillegg så kan du legge rentene på innskuddene dine, og renter på rentene på toppen av dette. Har du råd til det, så er det økonomisk smart å ikke bruke pengene på BSU-kontoen før du har spart opp hele beløpet på 300 000, selv om du i mellomtiden kjøper din første bolig.

Finn den beste BSU-renten på finansportalen

Renter på BSU-kontoen er kjent for å være god. Men, en «feil» mange gjør er å ikke sjekke renten i banken sin. Ofte har større banker en litt lavere rente enn de mindre lokale, og selv om det ikke virker så mye med 3,7 prosent sammenlignet med 3 prosent, så vil dette utgjør mye på sikt. Sjekk og sammenlign renten fra banken din med andre banker sin rente, på finansportalen.no – og husk, du er ikke gift med banken din.

Les også

BSU: Spar 800 kr på å fylle opp i januar 

< Tilbake til bloggen

keyboard_arrow_up

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Informasjon om kostnader og ytterligere opplysninger finnes i fondenes nøkkelinformasjon og prospekt på www.skagenfondene.no/kostnader.