Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

Investeringsdirektør Alexandra Morris gjestet Pengepodden, hvor hun snakket om situasjonen i aksjemarkedene og kvinner i finans.

Alexandra Morris gjestet nylig den populære podcasten Pengepodden, hvor hun ble spurt om den dramatiske situasjonen i Ukraina, og den pågående krigen.

- Det er en humanitær katastrofe. Det er nesten surrealistisk å snakke om finansmarkedene mens disse grusomhetene pågår og bare tiltar i styrke. Krigen har ført til høye energipriser, noe som over tid vil føre til nedgang i global økonomi. Men alle spådommer må nå tas med en stor klype salt. Det jeg alltid pleier å si er at selskaper som vi tross alt investerer i, har en utrolig evne til å tilpasse seg og greie seg i et lengre perspektiv, noe vi så tydelig under pandemien. Husk, det så ganske svart ut i mars 2020, sier Alexandra i podcasten.

Alexandra har tidligere løftet frem vekstmarkedene som et sted å investere i fremtiden. Hvordan ser hun på det nå?

- Fortsatt så mener jeg at det er gode utsikter i vekstmarkedene. Det mest avgjørende for hvilken avkastning en får i markedet er prisen en betaler i dag. Så ja, gitt prisingsnivået, er det en betydelig sannsynlighetsovervekt for at vekstmarkedene vil slå globale aksjemarkeder over tid, sier hun.

Kvinner i finans

Investeringsdirektøren er en ivrig forkjemper for at flere kvinner skal få lederstillinger innen finansbransjen. Hun har blant mye annet vært initiativtaker til Kvinner i Finans Charter. 

- Målet er å bidra til å øke andelen kvinner i ledende posisjoner i finansnæringen i Norge. Fordi mangfold og kjønnsbalanse er viktig fra et strategisk verdiskapingsståsted i bedriftene, på lik linje med andre strategiske initiativ må vi ta tak i det på toppledernivå, sier hun i podcasten.

Hør mer om hva Alexandra mener om situasjonen i markedene og kvinner i finans i Pengepodden.

 

 

 

 

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up