Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

Oscar Björck. Båden sættes i søen. Skagen, 1884. Bildet er manipulert og tilhører Skagens Kunstmuseer.

Etter endringen i mandatet får kundene tilgang til en portefølje hovedsakelig av norske og nordiske rentepapirer. Fondet vil ha en fleksibel fordeling med opptil 25 prosent obligasjoner av kredittkvalitet BB+ eller lavere (high yield). Som en følge vil forventet avkastning og risiko i fondet øke noe. Kundene vil også dra fordel av et redusert forvaltningshonorar fra 0,5 prosent til 0,4 prosent.

Fondets referanseindeks vil også endres til en kombinert indeks bestående av 92 prosent NBP Norwegian RM3 Floating Rate Index NOK og 8 prosent i NBP Norwegian HY Aggregated Index NOK Hedged, for å reflektere endringen i mandatet.

På grunn av de betydelige endringene i fondets mandat vil SKAGEN Avkastning ikke kunne videreføre avkastningshistorikken, som dermed vil starte på nytt etter mandatendringen. Dette har ingen betydning for andelseiernes investeringer.

Nye porteføljeforvaltere

SKAGEN Avkastning vil heretter forvaltes av porteføljeforvalterne Ola Bjerkestrand Moe og Per Inge B. Heggem, som har vært forvaltere i Storebrand Asset Management i henholdsvis seks og tolv år. Storebrand Asset Management har et svært godt etablert miljø for makroøkonomisk analyse og renter, og er en av de ledende rentefondsforvalterne i Skandinavia.

SKAGEN Avkastning vil fortsatt være et frittstående rentefond under SKAGEN-merkevaren. Kundene vil motta nyhetsbrev, månedsrapporter og invitasjoner fra oss som tidligere. Nåværende porteføljeforvalter i SKAGEN Avkastning Sondre Solvoll Bakketun vil fortsette å ha forvalteroppgaver i SKAGENs porteføljeavdeling.

For ytterligere informasjon om fondets mandat, se fondets prospekt. Har du spørsmål om overføringen ta kontakt med oss på telefon 51 80 39 00 eller e-post kundeservice@skagenfondene.no.

 

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det er knyttet risiko til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før tegning oppfordres det til å lese fondenes nøkkelinformasjon og prospekt. Oversikt over kostnader finnes på www.skagenfondene.no/kostnader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å registrere samtykker du til at SKAGEN registrerer e-postadressen din for dette formålet. Du kan når som helst avslutte abonnementet ved å bruke lenken i e-postene du mottar. Se mer info rundt SKAGENs personvernregler.

keyboard_arrow_up