Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

Kristoffer Stensrud var en visjonær og unik investor som var helt sentral i etableringen av suksessen SKAGEN Fondene. Han var en av arkitektene bak den aktive verdibaserte investeringsfilosofien som mange husker som de tre U'ene.

 

SKAGEN M2 – September 2021 webinar Master II EUR till OC.pdf

Våre varme tanker går til kona Signe Anne og resten av Stensrud-familien.

Kristoffer var med å grunnlegge suksessen SKAGEN Fondene i 1993 og var en markant skikkelse i norsk og internasjonal finans, viden kjent som en av sin generasjons største investorer.

Kontrær visjonær

Kristoffer var hjernen bak lanseringen av flere av våre fond og var også arkitekten bak SKAGENs investeringsfilosofi, som handler om å finne selskaper som er undervurderte, underanalyserte og upopulære (de 3 U'ene). Han hadde ansvaret for SKAGEN Vekst fra 1993 frem til SKAGEN Global ble lansert i 1997. Deretter satt han ved roret til SKAGEN Kon-Tiki fra fondet ble lansert i 2002 og frem til 2016.  

Med Kristoffer som hovedforvalter ble SKAGEN Kon-Tiki et av verdens beste vekstmarkedsfond. Fondet leverte meravkastning til kundene gjennom mange år, og skapte svært god avkastning for både norske og utenlandske kunder.

Kristoffers unike innsikt, hans kontrære måte å tenke på og motet til å investere i markeder som var mindre populære, var avgjørende for suksessen.

- Den mest spennende utfordringen er å finne kvalitetsselskaper som er upopulære, eller driver innen sektorer som for tiden ikke er markedets favoritter, sa Stensrud som forvalter i SKAGEN Kon-Tiki.

Kristoffer vant flere internasjonale priser gjennom sin karriere, inkludert Årets porteføljeforvalter av Morningstar og Årets Investeringsdirektør av Fund Europe. Han fikk rangeringen AAA hos Citywire og i 2014 ble Kristoffers investeringssuksess gjennom mange år anerkjent i Magnus Angenfelt's bok "World's 99 Greatest Investors". 

Varme og gjestfrihet

Kristoffer kom fra en familie med hotellbakgrunn og var klokkeklar på at finansbransjen hadde mye å lære når det gjaldt gjestfrihet:

- Gjestfriheten, og oppfatningen om hvor viktig det er, arvet jeg etter farmoren min. Alle er velkomne, vi dømmer ingen. Vi har hele tiden lagt stor vekt på demokratiske metoder.

Denne tilnærmingen og hans varme, sammen med avkastning i verdensklasse, var avgjørende for at SKAGEN vokste fra å forvalte pengene til familie og venner til å bli en internasjonal suksess, hvor Kristoffer var helt sentral.

- Kristoffer var så mye mer enn gründeren av SKAGEN og guru for kunder og kollegaer. Han var en mann med et sjeldent intellekt, en allviter med stor medmenneskelighet. Han var unik, sier Timothy Warrington, administrerende direktør i SKAGEN.

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up