Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt oss chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

SKAGEN har forpliktet seg til ikke å investere i tobakksrelaterte selskaper. Maleri: Vilhelm Rosenstand, 1886. Av Peder Severin Krøyer, en av Skagenmalerne. Tilhører Skagens museum (beskåret/manipulert).

Med dette forplikter SKAGEN seg til ikke å investere i tobakksrelaterte selskaper og oppfordrer andre til å gjøre det samme

Tobacco-Free Finance Pledge er et initiativ utviklet i samarbeid med det FN-støttede Principles for Responsible Investment, Principles for Sustainable Insurance og et antall fremstående internasjonale finansinstitusjoner. Målet er å fremme tobakksfrie investeringer innen finansbransjen. Med dette ønsker vi å rette oppmerksomheten mot en industri som bidrar til sju millioner dødsfall hvert år, og trolig så mange som en milliard dødsfall i løpet av dette århundret på grunn av tobakksrelaterte sykdommer.

SKAGENs signering av Tobacco-Free Finance Pledge reflekterer vårt langsiktige engasjement for bærekraft og ansvarlighet i våre investeringer. Siden 2012 har SKAGEN vært en del av det FN-støttede Principles for Sustainable Investment og dette omfatter alle våre fond. Som en del av Storebrand gruppen ønsker SKAGEN å bidra positivt til en bærekraftig utvikling i verden.

 - Bærekraft er en del av vårt DNA, sier Alexandra Morris, SKAGENs investeringsdirektør.
- Vår deltagelse i dette prosjektet er en naturlig forlengelse av vårt langvarige engasjement og arbeide på dette feltet. Våre to største fond, SKAGEN Global og SKAGEN Kon-Tiki, har vært tobakksfrie siden start. Tobacco-Free Finance Pledge er et flott initiativ og noe vi er stolte over å støtte. Det bidrar på en verdifull måte til å løse en av verdens store helseutfordringer.

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det er knyttet risiko til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før tegning oppfordres det til å lese fondenes nøkkelinformasjon og prospekt. Oversikt over kostnader finnes på www.skagenfondene.no/kostnader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å registrere samtykker du til at SKAGEN registrerer e-postadressen din for dette formålet. Du kan når som helst avslutte abonnementet ved å bruke lenken i e-postene du mottar. Se mer info rundt SKAGENs personvernregler.

keyboard_arrow_up