Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

Mann foran trær
Pål Bergskaug tror skattegunstig pensjonssparing i IPS kan bidra til å gi kundene en tryggere pensjonstilværelse økonomisk.

Fra 1. november er SKAGEN klare med å tilby IPS. Ordningen har noen gunstige skattefordeler, men også noen ulemper som du må være klar over.

Fordeler med ordningen for individuell pensjonssparing er at:

  • du kan spare inntil 40.000 kroner i året
  • du kan få opptil 9.600 kroner til fradrag i alminnelig inntekt.
  • sparingen fritas for formuesskatt
  • Du kan spare i IPS helt til du fyller 75 år

Ulemper med ordningen er at:

  • pengene er låst til du blir 62 år
  • pengene må utbetales over minimum 10 år, og helt til du er 80 år.
  • hele uttaket beskattes som alminnelig inntekt

Start tidlig

SKAGEN har tilbudt ulike typer pensjonssparing lenge. Generelt anbefaler vi at du starter sparingen så tidlig som mulig, så slipper du å spare så mye hver måned. Spar litt, spar fast og spar lenge, er en enkel huskeregel.

-Det samme gjelder for IPS. Starter du tidlig, øker du muligheten for god uttelling som pensjonist, sier leder for formuesforvaltning Pål Bergskaug. Vi har laget tre ferdige pensjonsprofiler, slik at alle skal kunne finne en profil som passer akkurat dem. I tillegg kan du selvfølgelig sette sammen din egen IPS-sparing av de fondene du selv ønsker, understreker han.

Bindingstid

Ikke alle har råd til å låse sparepengene inne til de blir 62 år. Da anbefaler Pål langsiktig pensjonssparing i frie fond .

-Husk at du har stor fleksibilitet og utsatt skatt med en aksjesparekonto. Da kan du ta ut penger når du trenger det, og du utsetter skatten så lenge gevinsten blir stående på aksjesparekontoen.

Les mer og start IPS-sparing

Les også

Prøv pensjonskalkulatoren
Les mer om IPS
Les mer om fri pensjonssparing i aksjesparekonto



Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up